Cílem akce Bezpečně u vody je zajistit bezpečnost v okolí vodních ploch a v rekreačních areálech. „Z předchozích let máme zkušenost, že uživatelé vodních ploch se neřídí plavebním značením, zvukovými nebo světelnými signály, nemají při sobě při plavbě na plavidle průkaz způsobilosti nebo osvědčení vůdce plavidla, případně provozují přístaviště nebo kotviště bez povolení plavebního úřadu,“ uvedl k zaměření akce ředitel služby pořádkové policie Petr Sehnoutka.

Vedle osobního bezpečí budou policisté připomínat i dodržování pravidel silničního provozu, kontrolovat zákaz požívání alkoholu nebo upozorňovat na úskalí zajištění majetku při pobytu u vody. Velkou pozornost mohou očekávat také cyklisté. Zejména se zaměřením na konzumaci alkoholu či jiných návykových látek.

Uličníka Tomáše z filmu Páni kluci Michaela Dymka (vpravo) a herce Václava Koptu si mohli užít v roce 2019 cestující při jízdě historickým autobusem z Úštěku do Zubrnic.
Práce na obnově zaniklé trati ze Zubrnic do Lovečkovic pokračují také letos

„V minulém týdnu policisté ústeckého poříčního oddělení věnovali pozornost vodním plochám na Chomutovsku a Mostecku, zejména nádržím Nechranice a Matylda. Žádná závažná porušení zákona nezaznamenali, drobné prohřešky na místě předávali zástupci Státní plavební správy,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Akce Bezpečně u vody potrvá do konce září.