„Byl obrovský a přežraný," napsal nám Libor Michalec z Lubence o tygrovi ze zoo ve městě Guilin. „Cvičitel mu seděl na hřbetě, tahal ho za vousy a nakonec mu strčil ruku do tlamy. Tak jsem si na něj za deset juanů vlezl a těšil se na fotku. Místo, abych se tvářil jako Sandokan, přihlouple jsem se usmíval."

Parta sousedů z ústecké čtvrti Klíše jezdí společně na dovolenou už léta. V zimě na lyže, v létě k vodě. Snímek pro naši soutěž pořídili před 14 dny v tuniském Monastiru a poslal ho Tomáš Pacák.

Gabriela Manová z Liberce v Ománu. Národní park Death Valley neboli Údolí smrti v Kalifornii ve Spojených státech je nejníže položeným a současně nejsušším a nejžhavějším místem Severní Ameriky. Na snímku Tomáš Dvořák z Mostu. Dole vlevo: Čtyři obří hlavy (od brady po čelo každá měří 18 metrů) prezidentů George Washingtona, Thomase Jeffersona, Theodora Roosevelta a Abrahama Lincolna vytesané do žuly masivu Mount Rushmore poblíž amerického města Keystone v Jižní Dakotě a vnuk Milana Charousta z Ústí Dylan.

Martina Hamříková z Mostu je v současnosti na stáži v Indii. Snímek z výletu k Tádž Mahalu poslala její maminka. Impozantní mauzoleum z mramoru a se stěnami zdobenými polodrahokamy dal postavit císař Šáhdžáhán na památku své druhé ženy Mumtaz Mahal.

Petra a Petr Bergmannovi z České Lípy se svými malými přáteli v africké vesnici v Ghaně. „Londýn můj druhý domov," tak to cítí Jiří Příhoda z Ústí nad Labem. Na druhé fotografii Pavel Sládek z České Lípy před buddhistickým klášterem Gandan v Ulánbátaru, hlavním městě Mongolska.

Libor Michalec z Lubence v zoo v jihočínském městě Guilin. Své zážitky popsal i v knize Milostný dopis pozůstalým, kterou právě dokončil.

Posílejte i vy své fotografie ze zahraničních cest a dovolených. Můžete získat zajímavé ceny.

Ceny pro vylosované vítěze jsou:

1. outdoorový zájezd za 10 000 Kč a optické brýle za 5000 Kč

2. outdoorové oblečení za 4000 Kč a optické brýle za 3000 Kč

3. poukázka na nákup outdoorového oblečení/vyba-vení za 2000 Kč. Třetí ceny máme hned pro 5 výherců!

Zvláštní cena za nejoriginálnější foto: Outdoorová bunda v hodnotě 4000 korun a poukázka na optické brýle za 1000 Kč

Své fotografie posílejte na e-adresu: ctenarinacestach@denik.cz

Pro dobrou kvalitu při zveřejnění potřebujeme fotografieo velikosti okolo 1 MBa více. Napište,kdo a co je na snímkua z jakého severočeského města jste. A nezapomeňte pro případ výhry připojit váš telefon.

Vaše fotografie budeme na této stránce zveřejňovat po celé prázdniny vždy v sobotu. Vyhodnocení soutěže proběhne v první polovině září.

Ceny věnovali milovníci dálek:

Pavel Brichta, specialista na sportovní dovolenou a expedice do celého světa, www.AktivniDovolena.cz, majitel Adventure Company, která nabízí outdoorové aktivity a provozuje i outdoorový obchod Adventure Base v Ústí nad Labem, U Nádraží 1, tel: 475 211 808, +420 724 21 22 40, www.AdventureCompany.cz

Jiří Formánek, Oční optika Formánková & syn