Zvlášť když někteří autoři posílají fota i z více zemí. No vy byste věděli, jestli zvolit Mauricius, Japonsko, Malajsii nebo Ázerbájdžán?

Jsme v pokušení propašovat je na stránku všechny (už kvůli špendlíkům), nakonec spravedlivě držíme: Co autor, to jedna fotka. Takže na všechny přispěvatele se dostane!

Zdena a Ota Hrbkovi z Děčína na Měsíční pyramidě v Teotihuacanu v Mexiku. Za nimi Sluneční pyramida a Ulice smrti. ucie Baštrnáková z Markvartic u Děčína s přítelem Mirkem na kajacích v NP Abel Tasman na Novém Zélandu. Lenka Markovičová z Liberce u Vodního paláce v Tirta Ganda z roku 1948 na východě indonéského ostrova Bali.

„Strážmistr Ludovic Cruchot se hlásí na četnické stanici v Saint Tropez," napsal nám Mirek Blažek z Peruce.

Václav Kulič z Hostovic u Ústí nad Labem u Grand Canyonu v americké Arizoně. Na atrakci SKYWALK se návštěvník prochází po skleněném průhledném chodníku ve výšce 4000 stop (1219 m) nad terénem.

Helena a Josef Rajchertovi z Ústí nad Labem prozkoumávali perlu Indického oceánu ostrov Mauricius na vozítkách segway. Jarmila Novotná z Varnsdorfu na výletu v okolí Port El Kantoui v Tunisku s 5letou přítulnou velbloudicí Monikou. Dole vlevo: Dcera Jana byla s přítelem na Islandu právě v době, kdy sopka Eyjafjallajökull chrlila tuny sopečného popela. Sopečný prach zastavil v dubnu 2010 letecký provoz nad Evropou. Snímek poslala Blanka Kokešová z Chomutova. Dole vpravo: V Chrámu nebes se čínští císařové modlili za dobrou sklizeň. Spolu se Zakázaným městem patří k nejvyhledávanějším památkám Pekingu. V roce 1998 se stal součástí světového dědictví. Na snímku Blanka Vacková z Liberce (vlevo) s kamarádkou.

Posílejte i vy své fotografie ze zahraničních cest a dovolených. Můžete získat zajímavé ceny.

Ceny pro vylosované vítěze jsou:

1. outdoorový zájezd za 10 000 Kč a optické brýle za 5000 Kč

2. outdoorové oblečení za 4000 Kč a optické brýle za 3000 Kč

3. poukázka na nákup outdoorového oblečení/vyba-vení za 2000 Kč. Třetí ceny máme hned pro 5 výherců!

Zvláštní cena za nejoriginálnější foto: Outdoorová bunda v hodnotě 4000 korun a poukázka na optické brýle za 1000 Kč

Svéfotografie posílejte na e-adresu: ctenarinacestach@denik.cz

Pro dobrou kvalitu při zveřejnění potřebujeme fotografieo velikosti okolo 1 MBa více. Napište,kdo a co je na snímkua z jakého severočeského města jste. A nezapomeňte pro případ výhry připojit váš telefon.

Vaše fotografie budeme na této stránce zveřejňovat po celé prázdniny vždy v sobotu. Vyhodnocení soutěže proběhne v první polovině září.

Ceny věnovali milovníci dálek:

Pavel Brichta, specialista na sportovní dovolenou a expedice do celého světa, www.AktivniDovolena.cz, majitel Adventure Company, která nabízí outdoorové aktivity a provozuje i outdoorový obchod Adventure Base v Ústí nad Labem, U Nádraží 1, tel: 475 211 808, +420 724 21 22 40, www.AdventureCompany.cz

Jiří Formánek, Oční optika Formánková&syn