Nejoblíbenější aktivity

Tandemový seskok padákem

Druh parašutismu, při kterém je pasažér (nováček) připoutaný postrojem ke zkušenému parašutistovi, jemuž se také říká tandem-pilot. Ten řídí celý průběh seskoku.

Paragliding

Patří mezi letecké sporty. K plachtění vzduchem se používá paraglidingové křídlo - padákový kluzák. Startuje se z kopce rozběhem, nebo z roviny pomocí vlečného zařízení. K vyzkoušení je pro veřejnost rovněž s instruktorem.

Bungee jumping

Adrenalinová aktivita, při které je člověk přivázaný za kotníky na elastické lano a skáče dolů z velké výšky. Pochází z Nového Zélandu a do České republiky se dostal v roce 1993.

Let balonem

Patří mezi nejklidnější zážitkové aktivity. Obvyklá výška letu je 500–700 metrů, ale i nad 1000 metrů nad zemí. Za hodinu se v průměru nalétá 10–15 kilometrů.

Na statku v Mukařově se lidé léčí ze závislosti na drogách, lécích, alkoholu i automatech.
Závislí ze statku: Musíme mluvit upřímně, jinak je naše léčba k ničemu

Novinky

Flyboarding

Flyboard je vznášecí přístroj pro jednu osobu, který funguje na bázi cirkulace vody. Hadice je zapojená za turbínu vodního skútru, která do ní vhání obrovské množství vody, a ta vás následně svou silou vznese až do výšky 9 metrů. Létání na yboardu je oproti jiným vodním sportům poměrně jednoduché a může si ho tak vyzkoušet každý.

Flyride

Adrenalinová jízda na létacím skútru poháněným vodním proudem. Tato aktivita je vhodná pro dospělé a děti již od 6 let díky systému snadného řízení.

Ilustrační foto.
Kontrola jídelen odhalila myši i šváby. Inspektoři se zaměřili na bistra

Tipy z Ústeckého kraje

Wake&Fun

V Třebouticích u Litoměřic si můžete vyzkoušet wakeboarding, wakesurfing nebo také český vynález JetSurf. Na něm se díky zabudovanému motoru můžete prohánět, aniž byste potřebovali vítr či vlny. V nedávno otevřené třeboutické základně Jetsurf Base si tento nový sport můžete vyzkoušet pod vedením olympionika Tomáše Krause a dalších zkušených instruktorů. 

Areál Jedlová

Jedlová hora na Děčínsku nabízí také adrenalinové speciality, například v podobě obří houpačky pro dva, ve které prožijete volný pád, přetížení i stav beztíže. Najdete ji u spodní stanice vleku. Můžete tu vyzkoušet i lanový park, deset metrů vysokou lezeckou stěnu se závěrečným krokem do prázdna nebo sjezd přímo od rozhledny z vrcholu Jedlové hory na koloběžce.

Tandemový seskok

Originálním adrenalinovým zážitkem je bezesporu seskok padákem. Tandemový seskok se zkušeným instruktorem můžete vyzkoušet na Letišti Most, kde vás čeká výskok z letadla ve výšce až čtyři kilometry nad zemí. Délka volného pádu je přibližně šedesát sekund, let na padáku trvá 8 až 10 minut. Unikátní a nevšední je vhodný jak muže, taki pro ženy od 8 do 100 let. Tandemové seskoky na mosteckém letišti pořádá tým Sky Walkers a je nutné je předem rezervovat.