Feri čelí obvinění, že měl na domácích večírcích sexuálně zneužít několik studentek. Veřejnost si mohla vloni na jaře přečíst v médiích několik svědectví od dívek, které měl v opilosti i přes výslovný nesouhlas přinutit k pohlavnímu styku. 

Informace o trestním stíhání redakci Deníku potvrdil mluvčí státního zastupitelství Aleš Cimbala. „Dne 7. března 2022 zahájil policejní orgán trestní stíhání jedné fyzické osoby pro jednání, které bylo kvalifikováno jako trestný čin znásilnění. V předmětné věci bude nadále pokračovat přípravné řízení trestní, a to ve fázi vyšetřování,“ uvedl. Přípravné řízení je neveřejné, veřejnosti tedy zatím chybí bližší podrobnosti k případu. „Nelze blíže konkretizovat popis stíhaného skutku, dotčené osoby či úkony provedené v trestním řízení. Po skončení vyšetřování bude státní zástupkyně v rámci přípravného řízení rozhodovat o tom, zda ve věci podá obžalobu, či vyřídí věc jiným způsobem,“ upřesnil Cimbala.

Feri má být stíhaný i pro trestný čin spáchaný na dítěti. Na webu to uvedli pražští policisté s tím, že jde o osobu, která dovršila sedmnáctý rok věku. Jméno obviněného stejně jako mluvčí pražských žalobců ale neuvedli, podle médií jde ale o Feriho. "Kriminalisté v tomto případu zahájili trestní stíhání konkrétní osoby pro trestný čin znásilnění. V případě odsouzení hrozí pachateli až desetiletý pobyt za mřížemi, jelikož je stíhání vedeno i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti," sdělil ČTK mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Dominik Feri
KDO JE FERI? Z nadaného gymnazisty z Teplic politikem. Rychlý vzestup, strmý pád

Dozor nad případem v přípravném řízení vykonává státní zástupkyně Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 3.

Bývalý poslanec se k celé věci vyjádřil na svém Instagramu. „Po 9 měsících konečně nastal posun. Prokážu svou nevinu tak jako doposud ve všech ostatních případech v této věci. Doufám, že s vámi brzo budu komunikovat jako dřív,“ okomentoval informace o zahájení trestního stíhání proti jeho osobě.  

Bývalého radního z Teplic a exposlance TOP 09 Dominika Feriho prověřují už od června kriminalisté kvůli podezření z několika deliktů sexuální povahy. Případ se týká zejména dění ve Feriho bytě na Žižkově v Praze, kam si měl dívky zvát k sexuálním hrátkám. Na údajné sexuální zneužívání upozornily dívky, které měl Feri kontaktovat prostřednictvím sociálních sítí. Rande podle nich často končilo pohlavním stykem. Podle některých výpovědí si ale mladý politik sex vymohl, ačkoli s ním dotyčné nesouhlasily. Časově celé období zapadá do let 2015 až 2020, kdy Feri působil ještě v komunální politice v Teplicích. Byl radním a zastupitelem města a dojížděl sem na jednání. Většinu času ale už trávil už v Praze, kde přičichnul k vysoké politice. Po zmedializování případu však politiku opustil.