Paní Vlasta Šumová, nejstarší obyvatelka Litoměřic, tam s neuvěřitelnou fyzickou i duševní svěžestí oslavila své 103. narozeniny. Mezi gratulanty nechyběli starosta Ladislav Chlupáč, tajemník městského úřadu Milan Čigáš, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Renáta Jurková, ředitelka základní umělecké školy Dominika Valešková, ředitelka litoměřické Farní charity Karolína Wankovská, mnoho přátel a personál z domova pro seniory.

Oslavenkyni zahrály děti z klavírního oddělení litoměřické základní umělecké školy známé melodie na akordeon a piano. Zajímavostí jistě je, že na právě to piano, které stávalo ve staré budově ZUŠ v Jarošově ulici a na které paní Šumová učila klavírnímu umění své žáky. V litoměřické „lidušce" totiž vyučovala hru na klavír čtyři desítky let. Ačkoliv jí vlastní děti osud nedopřál, měla jich okolo sebe vždy nespočet a dodnes se s mnohými z nich ráda vídá. 

Začala sklizeň hroznů ve vinohradu Klášterních vinných sklepů Litoměřice Ladislava Pošíka. Tak jako každý rok se zde začíná se sklizní odrůdy Müller Thurgau.
OBRAZEM: Vinaři se vrhli na hrozny. Sklizeň je tu