Zájemci o bylinky a vaření z nich si se správkyní skanzenu projdou areál, podívají se, kde jaké rostliny rostou, jak vypadají a dozvědí se, jak se dají připravit. „Poslední dobou toho hodně vyrašilo, co jsem se dívala, máme po ruce 57 divoce rostoucích rostlin," podotkla správkyně skanzenu Hana Zvalová.
Protože je sama bylinkářkou, která se specializuje na vaření bylinných sirupů, dá některé ochutnat a poradí, jak je uvařit. Součástí budou také ochutnávky jídel z jedlých plevelů. „ Těch je hodně, protože kam zapíchnete prst do kuchařské knihy, tam je možné je využít," tvrdí bylinkářka. „Ani nebudu mluvit o kopřivách, sedmikráskách a jitroceli, o nich se ví hodně. Ale třeba takový ptačinec, kterého se na zahradě každý snaží zbavit, se dá využít na chleba, do polévky nebo do salátu a využít se dají i lístky kdejakých stromů," dodala.
Workshopy začínají vždy v 10 hodin a končí s polednem. S sebou by si příchozí měli přinést sáček na bylinky, nožík a psací potřeby na poznámky. Do skanzenu budou mít vstup možný jen s platnou vstupenkou do zooparku.