Co potřebujeme:

600g oloupaných a pokrájených jablek
100g cukru moučka
60g másla
1 kávovou lžička skořice
250ml mléka
75cl rumu
3 vejce
1 vanilkový cukr
2/3 hrnku hladké mouky
špetka soli

Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů, formu na koláč si vymažeme. Jablka rozkrájíme na tenké měsíčky nebo kousky. Na pánev dáme máslo a jablka na něm opečeme. Pánev si dáme na stranu a jablka v ní posypeme 2/3 cukru, skořicí a přelijeme rumem - vše promícháme a přikryjeme pokličkou, necháme cca 30 minut macerovat.

V míse smícháme vejce, vanilkový cukr, mléko, zbytek cukru, špetku soli a postupně zašleháváme předem prosátou hladkou mouku. Jablíčka z pánve slijeme do těsta, šťávu vmícháme dovnitř. Dno formy si vyložíme polovinou plátků jablíček, vlijeme těsto a zbylá jablíčka dáme navrch a lehce je vtlačíme do těsta.

Pečeme dozlatova zhruba 45 minut. Po upečení posypeme moučkových cukrem a podáváme. Tento moučníky se podává nejlépe ihned, dokud je krásně teplý.

Clafoutis - čteme klafuty… Dobrou chuť