Výstava Únik z totality
Kdy: prodloužena do 30. června
Kde: Oblastní  muzeum v Chomutově
Oblastní muzeum v Chomutově opět otevřelo 11. května. Zároveň byla také zpřístupněna výstava Únik z totality aneb listopad 89 na Chomutovsku, kterou muzejníci prodloužili do 30. června. Zůstává také možnost hraní únikové hry za těchto podmínek: Výstava s únikovou hrou přístupná pouze po předchozí rezervaci na tel. 775 870 935, nebo na e-mailu: dokonalova@muzeumchomutov.cz Otevřeno út - pá 9 - 17 hodin, so 13 - 17 hod., poslední skupina od 15.30 hodin. Orientační čas pro hraní únikové hry je 30 - 60 minut. Vstupné 40,-Kč/osoba.  

Kino Jirkov opět promítá
Kdy: sobota 16. a neděle 17. května od 15 a 20 hodin
Kde: kino Jirkov
Od čtvrtka 14. května je opět po uvolnění opatření a za dodržení hygienických podmínek v boji s koronavirem v provozu kino v Jirkově! Provozovatelé kina žádají návštěvníky, aby v kině dodržovali pokyny. V sobotu 16. května kino promítne od 15 hodin animovaný film pro děti Ledové království II. Večer od 20 hodin je potom na programu český film V síti. V neděli 17. Května pak mohou v 15 hodin opět přijít nejmenší návštěvníci na americký animovaný film Lví král.

Výstava děl Emmy a Báry Srncových
Kdy: prodloužena do 31. května
Kde: Galerie Josefa Lieslera v Kadani
Galerie Josefa Lieslera v Kadani je v opět otevřena od 11. května v běžnou otvírací dobu. K vidění je i nadále výstava Emmy a Báry Srncových, která byla prodloužena do konce května. Ta představuje litografické listy a reprodukce obou umělkyň.