Kapitán Demo v letním kině
Kdy: sobota 29. srpna od 21 hodin
Kde: letní kino Chomutov
Proč přijít: Za tajemnou maskou tlusté postavičky Kapitána Dema se skrývá Jiří Burian, známý z kapel Southpaw nebo Ghostmother. V současné době také z hudebního projektu Republic Of Two. Kapitán se za svůj rap nemusí stydět. Sarkasmus mu není cizí a vkládá ho do svého přednesu. Ironický tón v každém druhém rýmu, silná míra nadsázky a občas také projev znechucení nad současným stavem. Tak to je přesně kapitán Demo.

Chomutovský půlmaraton
Kdy: sobota 29. srpna v 11 hodin
Kde: náměstí 1. máje v Chomutově
Proč přijít: Závod odstartuje v sobotu 29. srpna v 11 hodin z náměstí 1. máje a provede běžce nejen historickým centrem Chomutova, ale také Zooparkem, areálem Kamencového jezera nebo Bezručovo údolím. Pořadatelé letos, stejně jako v předchozích letech, výrazně nezasahovali do stávající podoby trati, pouze ji doplnili o další občerstvovací stanici v posledním úseku, kde už běžcům můžou docházet síly a osvěžení či povzbuzení jim přijde vhod. Letošní ročník Chomutovského půlmaratonu bude navíc věnován nadačnímu fondu Šance onkoláčkům.

Country Fest
Kdy: 30. srpna od 14 hodin
Kde: Atrium Chomutovské knihovny
Za kolik: 100 Kč
Proč přijít: Již tradiční setkání příznivců dobré folk, country, bluegrass a trampské muziky. Vystoupí: Minďa Band (Žatec), Album, Od plotny skok (Litoměřice), Makovec, Nepřátelé rytmu, Drc (Ostrov nad Ohří)), Taneční skupina Medovina.

The Crash
Kdy: 28. srpna od 18 hodin
Kde: Kulturní dům Střelnice, Kadaň
Za kolik: 50 Kč
Proč přijít: Beatová kapela The Crash existuje již od roku 1968 a hraje převážně muziku z druhé poloviny šedesátých a počátku sedmdesátých let. V roce 2010 se po více než 40 letech dala opět dohromady. Ze staré éry kapely v ní doposud hrají dva členové: Tomáš Stabenow doprovodná kytara a Václav Li bicí nástroje. Sólový kytarista Láďa Biela s nimi hraje od roku 2011 a jejich posledním přírůstkem je Vítek Šebesta na baskytaru. Láďa a Vítek obstarávají zpěv. Přijďte si je poslechnout k altánku na Střelnici!

Pojďte s námi do přírody – Mykologická exkurze
Kdy: 29. srpna od 9 do 15 hodin
Kde: Strážiště - Chomutov
Proč přijít: Zveme vás na Mykologickou exkurzi do oblasti vrchu Strážiště. Exkurzi povede PaedDr. Jiří Roth, sraz je v 9 hodin na konečné stanici MHD Okály (Zátiší, Blatenská ul.) v Chomutově.

Najezte se v Kadani a prohlédněte si zdarma památky
Kdy: od 1. července
Kde: Kadaň
Proč přijít: Jděte kdekoliv v Kadani na oběd, kávu, zmrzlinu nebo cokoli udělá vašim chuťovým buňkám radost. Pečlivě si uschovejte účtenku a poté ji předložte na pokladně některé z kadaňských kulturních památek. Za každých utracených 250 korun získáte jeden vstup zdarma. Akce se vztahuje na vstupy do Františkánského kláštera, na Kadaňský hrad, radniční věž, Mikulovickou bránu i na středověkou baštu.

Úniková hra Klíč ke Kadani
Kdy: 28. a 29. srpna od 14 do 21 hodin
Kde: Muzeum – Mikulovická brána, Kadaň
Za kolik: 380 Kč skupina min. 2 a max. 6 osob
Proč přijít: Získejte klíč k bráně a tím i k městu Kadaň. Vydejte se do středověku a unikněte ze zavřené věže! Na Mikulovické bráně Vás čeká úniková hra, jakou jste ještě nezažili. Únikovou hru si můžete přijít zahrát každou celou hodinu ve 14, 15, 16, 17, 18, 19 a 20 hodin. Rezervace konkrétních termínů je možná na e-mailu liebscher@kultura-kadan.cz.

Květnovské hudební slavnosti 2020
Kdy: pátek 28. - neděle 30. srpna
Kde: kostel Navštívení Panny Marie v Květnově, obec Blatno
Za kolik: Vstupné je dobrovolné
Proč přijít: Mezinárodní hudební festival Květnovské hudební slavnosti navazuje na tradici, která byla od roku 2012 kultivována na zámku Jezeří. Samostatný koncert, uspořádaný obcí Blatno v létě 2019, prokázal, že nedaleký nádherný barokní kostel v Květnově nacházející se uprostřed malebné nedotčené krajiny, který kdysi vyhledávaly tisíce poutníků, dokáže i dnes přilákat posluchače nejen z okolí, ale i z německé strany. Obzvláště potěšující bylo, že si ho našlo i někdejší publikum ze zámku Jezeří. Letošní dramaturgie festivalu propojuje barokní autory české a německé, katolické i protestantské a mísí interprety různých národností.

Farmářské trhy
Kdy: sobota 29. 8. od 8 do 12 hodin
Kde: náměstí v Jirkově
Proč přijít: Další Jirkovské farmářské trhy jsou na obzoru. Tak si přijďte v sobotu 29. srpna od 8 do 12 hodin na náměstí nakoupit produkty od regionálních pěstitelů, farmářů a výrobců.