Kouzlo dřevěných hraček
KDY: 30. listopadu do 22. prosince
KDE: Fratiškánský klášter Kadaň
ZA KOLIK: 30 korun

Ve Františkánském klášteře v Kadani začne o první adventní víkend nová výstava. Nese název Kouzlo dřevěných hraček a jejím prostřednictvím se přenesete do dětství spíše svých prababiček.
Výstava umožní prostřednictvím několika sbírek soukromých i muzejních nahlédnout do světa dřevěných krušnohorských hraček, třeba louskáčků. Zjistíte tradice jejich výroby i současnosti. Vstupné na výstavu činí třicet korun.

Název akce
KDY: 30. listopadu od 10 hodin
KDE: Muzeum Chomutov
ZA KOLIK: zdarma
Koza Róza a Rodinné zápolení si připravilo vánoční pokračování soutěže pro celé rodiny. Tentokrát na vánoční téma. Zjistíte, jak vypadaly Vánoce za časů vašich babiček a vyrobíte si originální vánoční ozdoby. Čekají na vás dvě retro výstavy a také promítání Večerníčků ze 70. a 80. let minulého století. Do 8. prosince pak běží akce na vytvoření originálního vánočního pozdravu, přání nebo dopis Ježíškovi. Fantazii se meze nekladou. Všechny pozdravy budou vystaveny při Slavnostním losování 15. prosince a po akci budou rodinám vráceny zpět.

Aby řemesla nebolela
KDY: 30. listopadu od 10 hodin
KDE: Galerie Jirkov
ZA KOLIK: 200 korun
Díky cyklu Aby řemesla nebolela, pořádaný v Galerii Jirkov, se děti naučí řadu dovedností, které jejich rodiče a prarodiče jako malí většinou ovládali. Učí se vařit, šít, ale také základy práce s elektřinou či se dřevem. Tato sobota bude věnovaná truhlařině. Zvané jsou děti od osmi let, ať už umí zacházet s hoblíkem či kladivem, anebo je dosud nikdy neviděly. Cena je 200 korun a zahrnuje materiál i občerstvení.