Škody za více než milión korun napáchal v neděli požár v průmyslové zóně Královský vrch v Kadani. Hořelo ve firmě Jeyes Holdings, která se specializuje na výrobu čistících prostředků pro domácnost a osobní hygienu.

Hasiči dostali oznámení na linku tísňového volání v 11.26 hodin. „Jednalo se o požár plnící linky ve výrobní hale, kde zahořely ohřívače oleje," informoval mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Požár z větší části uhasilo automatické zařízení, které je určeno k hašení požáru. Sotva čidla zachytila kouř, spustila se ze spršek ve stropě voda.

Požár přesto museli dohasit profesionální hasiči z Klášterce nad Ohří a dobrovolná jednotka z Kadaně. Práci měli ztíženou tím, že byl prostor plný kouře, v němž neviděli na krok, takže se obtížněji orientovali. Zasahovali vybavení dýchacími přístroji.

Požár byl lokalizován krátce před polednem a zlikvidován ve 12:42 hodin. Nikdo nebyl zraněn a do ovzduší neunikly žádné nebezpečné látky. Příčinu požáru hasiči stále zjišťují, s největší pravděpodobnostní se ale jedná o technickou závadu.

Požár není pro britského výrobce první pohromou. Nedaří se mu už delší čas. Začátkem roku vyhlásil, že hledá kupce a pakliže ho nenajde, bude muset do října propustit všech 427 zaměstnanců kadaňského závodu. Jeho výstavba započala v roce 2006 a stála na 87 milionů. Výroba se rozjela o rok později.