Hořet začalo kolem sedmé hodiny ranní v devátém patře domu v Holešické ulici. Jak Chomutovský deník informoval mluvčí hasičů Lukáš Marvan, nešlo o velký požár, takže nebylo potřeba evakuovat další obyvatele domu.

Zasažený byl jen jediný byt, do kterého se hasiči dostali snadno, protože byl otevřený. Uvnitř už nebylo třeba nic hasit, místnosti byly jen plné škodlivého kouře, který museli odsát. Na podlaze však našli mrtvou 72letou důchodkyni – obyvatelku bytu, která s největší pravděpodobností zemřela kvůli nešťastné náhodě.

V bytě paneláku v Holešické ulici našli hasiči mrtvou ženu.„Žena byla oblečena do silonové zástěry, která chytla od zapáleného svícnu v obývacím pokoji," přiblížila, jak k tragédii mohlo dojít, policejní tisková mluvčí Marie Pivková. „Přesnou příčinu smrti ale určí až pitva," doplnila.

Podle Lukáše Marvana v podobných případech člověk umírá buď udušením (pokud dotyčný není při vědomí a v místnosti vyhoří kyslík) nebo je otráven smrtelně jedovatým kysličníkem uhelnatým, který je zplodinou hoření. V tomto případě je pravděpodobnější, že došlo k otravě.

Smutným paradoxem je, že zatímco žena zaplatila životem, byt zůstal takřka neporušený. Ničeho si nevšimli ani sami obyvatelé vchodu, kde se byl Chomutovský deník krátce po neštěstí podívat. Že k něčemu vážnému došlo, zjistili až podle hasičských cisteren, policejních aut a také pohřebního vozu před domem. „Probudil jsem se deset minut před osmou, protože skrz žaluzie prosvítala světla majáků," uvedl Karel Goschler, který bydlí v prvním patře. „Viděl jsem hasičská auta a policejní vozy," dodal. O tragické události jinak neměl nejmenší zdání.