Takových případů bude podle odborníků zřejmě přibývat. Tisíce lidí v kraji totiž dlouhodobě nepracují, žijí ze sociálních dávek, a až jejich věk překročí hranici odchodu do důchodu, nebudou mít odpracovaný potřebný počet let.
„Máme tu člověka, který je v naší evidenci již šestnáct let,“ říká Jaroslav Kunc z mosteckého úřadu práce.
Průměrná doba, kdy jsou uchazeči o práci mezi nezaměstnanými, je asi tři roky. Délka se ale liší po okresech stejně jako věkové kategorie, které mají největší potíže sehnat práci. Třeba na Ústecku je mezi nezaměstnanými nejpočetněji zastoupena skupina lidí od 20 až 24 let. Naopak nejméně uchazečů je ve věku od 40 do 49 let.
„Hlavní je ale kvalifikace,“ upozorňuje Jaroslav Lejček z ústeckého úřadu práce s tím, že pohyb pracovních sil není věkem výrazněji ovlivňován.

Perličky o nezaměstnanosti

U mosteckého Úřadu práce je zaevidován člověk celou dobu co tamní ÚP existuje – tedy 16 let
V evidenci uchazečů o práci je také žena, které je 71 let. Ještě totiž nemá nárok na důchod
Zatímco v okrese Ústí nad Labem je nejvíce uchazečů o práci ve věku od 20 do 24 let, v okrese Most je to naopak ve věku 30 – 34 let. Přitom právě o tuto věkovou kategorii mají firmy největší zájem
Úřady práce přitom tvrdí, že pohyb pracovních sil není věkovými skupinami nijak výrazněji ovlivňován





Jenže čím vyšší věk, tím mají firmy o lidi menší zájem. „Čím jsou lidé starší, tím mají větší problém sehnat práci,“ potvrzuje Jaroslav Kunc. Proto úřady práce vytváří dotovaná místa. Podmínkou je, aby na toto místo přijala firma člověka od určitého věku, třeba pětapadesátníka. Poté jí úřad práce přispívá na mzdu.
Nešvar, kdy se v inzerátech hledající lidi objevovala jako jedna z podmínek věk, už podle odborníků ale vymizel. Úřad práce by takový inzerát nezveřejnil, a pokud by pronikl třeba do novin, firma, která ho zadala, riskuje střet se zákonem.
„Zaměstnavatelé si při formulaci inzerátů dávají pozor, aby jejich inzerát na obsazení pracovního místa nevyzněl diskriminačně. Zda došlo k diskriminaci na základě ústního pohovoru uchazeče o zaměstnání s případným zaměstnavatelem, to se již těžko dokazuje,“ říká mluvčí Státního úřadu inspekce práce Ivona Foltisová s tím, že pokud mají zaměstnanci s uzavřeným pracovním poměrem pocit, že s nimi jejich zaměstnavatel nejedná v souladu s předpisy, například při uvedení důvodu pro rozvázání pracovního poměru, mohou se obrátit na oblastní inspektoráty práce. Severočeši najdou jeho sídlo v Ústí nad Labem.