Chomutov/ Investorům na Chomutovsku a v okolí už začínají chybět pracovníci a nynější nezaměstnání nevyhovují jejich kvalifikačním požadavkům. Pro Českou tiskovou kancelář to uvedl Zdeněk Hejna z chomutovského úřadu práce.
Až stovka pracovních míst není podle něj nyní obsazena v průmyslových zónách v Klášterci nad Ohří a Kadani, úřad práce už není schopen zajistit zaměstnance ani pro investora, který se zabývá elektrovýrobou a potřebuje na pět set lidí.

„Společně s firmami připravujeme projekt, který počítá se svážením potenciálních zaměstnanců žijících v horských oblastech Chomutovska do klášterecké a kadaňské zóny,“ uvedl Zdeněk Hejna z úřadu práce.


“V evidenci úřadu práce zbyli klienti, jejichž struktura a kvalifikace neodpovídá představám investorů. Společně s firmami proto připravujeme projekt, jenž počítá se svážením potenciálních zaměstnanců žijících v horských oblastech Chomutovska do klášterecké a kadaňské zóny,“ uvedl Hejna.
Úřad práce vyzve i střední školy v regionu, aby v souladu s prognózou vývoje na trhu práce do roku 2010 přizpůsobily vzdělávací aktivity potřebám investorů. „Je třeba, aby se školy zaměřily na obory, jež budou mít v regionu dlouhodobou perspektivu,“ doplnil Hejna.