Krémová polévka s medvědím česnekem

Suroviny:

2 menší mrkve
1 střední petržel
1/4 celeru
1 cibule (může být i šalotka)
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 l masového nebo zeleninového vývaru
250 ml smetany ke šlehání
Sůl, pepř
2 hrsti lístků medvědího česneku

Kryatlon - Markovka 2021.
Plavání, běh a běžky, všechno na jednom místě. Kryatlon v Třebíči bavil

Postup:

Na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibule) orestujeme na másle, použijeme trochu více zeleniny a zaprášíme trochu škrobem a zalijeme vývarem – kuřecím, hovězím či zeleninovým dle oblíbených chutí a preferencí kuchaře.

Přidáme smetanu na šlehání (kvalitní, ideálně přes 30% tuku), osolíme, opepříme a zhruba 20 minut povaříme.

Na závěr přidáme nakrájené lístky medvědího česneku, necháme polévku lehce vychládnout zhruba na 80°C (tak, aby nevřela) a obsah hrnce rozmixujeme v mixéru.

Jaroslav Lambor
Fyzické tresty u nás byly běžné, terapií pro mě byl tanec, říká Jaroslav Lambor

Všechny speciály z edice kondice lze zakoupit na eshopu https://eshop.kondice.cz/.

Předplatné časopisu Kondice lze objednat ZDE

A na webu Kondice.cz najdete stovky cvičebních videí, podcasty s odborníky a denně nové články o zdraví a psychologii.