Hosté postavili svůj styl hry na obraně, taktice a tvrdosti. Nikam se nehrnou, vycházejí z postavené obrany, rychle přistupují ke hráčům a nedají jim „dýchat".

„Taktiku jsme přizpůsobili soupeři, jsme si vědomí síly Chomutova," zdůvodnil defenzivní styl hry jejich trenér Tomáš Velechovský.

Ze strany FbC k tomu navíc u některých hráčů přistupuje neplnění taktických pokynů, z čehož plynou obdržené branky. „Bohužel, někteří hráči neplní úkoly, které dostanou v kabině nebo na střídačce. Děláme zbytečné individuální chyby," objasnil jeden z důvodů proher asistent trenéra Tomáš Kubeš.

Oproti tomu na druhé straně hraje velkou roli zkušenost hráčů Mukařova. V nedělním utkání trenér do rozmluv jednotlivých formací během duelu ani nezasahoval: „Máme natolik zkušené hráče, kteří mají odehráno už tolik zápasů, že sami si v „lajnách" řídí styl hry. To jim vyhovuje, co se ukázalo i dnes (rozhovor byl pořízen v neděli, pozn. red.)," vysvětlil bezprostředně po skončení nedělního zápasu.

Neplnění taktických pokynů u některých chomutovských hráčů bude mít podle slov asistenta Martina Bociana dohru: „Kdybychom to opakovali, nemáme šanci na úspěch. Důsledky jsme chtěli vyvodit už před nedělním utkáním, ale neudělali jsme to kvůli atmosféře v týmu. Teď to už budeme řešit, vyvodíme z toho důsledky!"

Chomutovu nezbývá nic jiného než zbývající utkání vyhrát. Před semifinále neměli florbalisté FbC moc času na přípravu, ve středu večer odehráli postupový zápas proti Turnovu a v sobotu již nastoupili proti týmu Mukařova. Absolvovali tak jenom dva předzápasové tréninky. Teď se zaměří na páteční odvetný duel v Praze, který se hraje od 20:00 hodin.

„Budeme mít delší dobu na rekonvalescenci hráčů. Na prvním tréninku rozebereme současnou situaci a hlavně se zaměříme na to, co jsme neplnili," vysvětlil na závěr Tomáš Kubeš.