V sedmičlenné nominaci, tentokrát za duben, se nachází i americký fotbalista Jakub Imr nebo hvězdná plavkyně Simona Kubová. Hlasovat můžete pod tímto článkem do 7. května do pravého poledne. Váha čtenářských hlasů je třicetiprocentní.

Nominovaní sportovci za duben:

David Černý (Svarog FC Teplice, futsal) 
Kapitán Svarogu byl jednou z opor vítěze základní části nejvyšší tuzemské soutěže ve čtvrtfinálové sérii s Helasem Brnou. Teplice ji vyhrály hladce 3:0, kapitán Černý k postupu do semifinále přispěl čtyřmi góly, v Brně se blýskl hattrickem.

Kamila Javorková (Plavecký klub Litvínov, plavání) 
Výrazný litvínovský talent a mládežnická reprezentantka Kamila Javorková o sobě dala vědět při Velké ceně města Ústí nad Labem. V prestižním Memoriálu Zdeňka Vaněčka na 200 metrů volný způsob brala bronz mezi silnou konkurencí. Závod vyhrála olympionička a další reprezentantka Simona Kubová.

Simona Kubová (TJ Slávie Chomutov, plavání)
Chomutovská plavkyně a česká reprezentantka zářila na plaveckém poháru v nizozemském Eindhovenu. Kubová tady splnila limit pro mistrovství světa v jihokorejském Gwangju, ale především se oficiálně stala prvním českým sportovcem, který se nominoval na letní olympijské hry 2020 do Tokia.

Jakub Hora dostal z rukou primátora města Teplice ocenění za výhru v anketě Sportovec měsíce března.
FOTO: Teplický fotbalista Hora získal dvě ocenění za své skvělé březnové výkony

Jakub Imr (Blades Ústí, americký fotbal)
Ústecký tým prožívá premiéru v nejvyšší soutěži amerických fotbalistů a útočník Jakub Imr vede celou ligu v počtu naběhaných yardů (400 za 4 zápasy). K tomu přidal dalších 166 yardů vzduchem a 2 touchdowny. S celkem 566 yardy je číslo 2 celé ligy za Američanem Joshuou Purdiem z Vysočiny Gladiators.

Martin Svoboda (Lokomotiva Žatec, vodní slalom)
Starší žák klubu vodního slalomu Lokomotiva Žatec měl parádní rozjezd do sezony. V Českých Budějovicích byl druhý a třetí, v Opavě se prezentoval v závodě Českého poháru žáků parádní pátou příčkou z 96 startujících z celé republiky.

Otakar Šik (Stadion Litoměřice, hokej)
Devatenáctiletý útočník se spolu se čtyřmi dalšími kališníky zúčastnil v dubnu Turnaje čtyř zemí na Slovensku. Gólem pomohl zdolat Slováky 3:1.

Ondřej Šiška (BK Armex Děčín, basketbal)
V dubnu děčínský rozehrávač chytil výbornou formu, která pomohla Válečníkům na konci základní části ke třetímu místu po nadstavbové části. Šiška už na konci března nastřílel v derby proti Ústí nad Labem 27 bodů a přispěl k výhře v prodloužení, která odvrátila neblahou sérii porážek. Dalších 19 bodů nasázel Olomoucku, 15 přidal v posledním utkání základní části proti Pardubicím. Daří se mu i v play off, kde patří k bodovým tahounům Děčína.