„Naším cílem je přiblížit elitní ligový basketbal mužů i žen divákům ve městech, kde se k němu normálně nemohou dostat. Je to součástí dlouhodobé strategie propagace basketbalu. Jsem rád, že se utkání mladého týmu Chomutova s hvězdným USK uskuteční právě v Lounech,“ říká sportovní ředitel ŽBL a zároveň šéf lounské mládežnické akademie Martin Jakeš.

Může jít o jeden z top zápasů základní části. Levhartice Chomutov patří k vycházejícím hvězdám ligy. Tým přišel do nejvyšší soutěže teprve před dvěma lety, ale výkony Severočešek prudce stoupají a už přináší i první ovoce, když na domácím Final4 Českého poháru Levhartice dokázaly vybojovat bronzové medaile.

Jasným favoritem je ale pražský USK. Pražanky útočí na šestnáctý titul v historii samostatné nejvyšší české ligové soutěže a mají sérii 218 utkání bez porážky, která je delší než osm sezon. Jako jediný český zástupce míří Pražanky znovu do nejprestižnější evropské pohárové soutěže Euroligy, kde navíc chce útočit po loňském brzkém vypadnutí na medailové pozice.

USK sice přišel po sezóně o největší českou hvězdu Kateřinu Elhotovou, která přerušuje kariéru, zato ale posílil o reprezentační křídelnici Alenu Hanušovou a také hvězdnou slovenskou rozehrávačku Barboru Bálintovou. Čeká se také na připojení hvězdy WNBA Brionny Jonesové, která si v zámoří zahrála i Utkání hvězd.

Připomínáme, že utkání se odehraje v lounské sportovní hale ve středu 29. září od 18 hodin.