Litoměřice jsou zatím překvapením ligy, v letošní sezoně dokázaly porazit například Benešov, Zlín nebo Spartu Praha. Proto všichni fanoušci se zájmem očekávali, jak se tento zápas vyvine.
Domácí basketbalisté ale nedali hostům ani čuchnout a od prvních vteřin utkání jim ukazovali, kdo je na hřišti pánem. Litoměřice byly bezradné, tomu odpovídal i výsledek 32:16 po první čtvrtině.Poté domácí hráči zvolnili Tempo a dovolili hostům rozdíl mírně stáhnout.

„Je škoda, že zápas dobře rozehrajeme , vedeme o patnáct nebo dvacet bodů a pak se trochu stáhneme, místo toho abychom náskok dál navyšovali,“ připustil herní výkyvy chomutovský trenér Tomáš Eisner. Levharti si po zbytek utkání ale zodpovědně drželi svůj náskok a dokráčeli si pro již sedmou výhru v řadě, ze sedmi zápasů.

Chomutovskou mašinu na vítězství se ale bude v příštím kole ligy snažit zastavit silný Jindřichův Hradec. Tomáš Eisner potvrdil, že půjde asi o nejtěžší utkání dosavadní sezony: „Čeká nás velmi silný soupeř, Jindřichův Hradec je v tabulce s jednou porážkou hned za námi. Bude to určitě šlágr, my ho ale chceme vyhrát.“

BK Levharti Chomutov vs. Slavoj BK Litoměřice 84:66 (32:16, 23:25, 15:16, 14:9)