V sobotním utkání chomutovských Beavers a Hrochů z Havlíčkova Brodu se do nadhazovacího kruhu postavil elitní chomutovský nadhazovač Lubomír VRBENSKÝ (Beavers) a nadhazovač z Nového Zélandu Cambell GIBSON (Hippos).

Úspěšnější v utkání byl Luboš Vrbenský, který sám přesnými a rychlými nadhozy ( strike outy ) přímo vyautoval 14 pálkařů. Havlíčkobrodskému Gibsonovi se to podařilo osm krát.

Chomutovští Beavers sice ještě v 5. směně prohrávali 1 : 5 ale potom pálkaři Beavers v dohrávce této směny spustili "smršť" a nadělili soupeři pět bodů a otočili vývoj utkání, ve kterém nakonec zvítězili 6 : 5. Získali v semifinálové sérii důležité první vítězství.

Lubomír Vrbenský je stále u všech soupeřů v nejvyšší české softballové extralize mužů obávaným soupeřem a velikou nadhazovačskou autoritou. Je jedenáctinásobným Mistrem ČR, několikanásobným Mistrem Evropy a čtyřnásobným účastníkem softballových mistrovství světa (USA, Kanada, JAR, Nový Zéland).

JAKUB VRBA:

Luboš je ikona. I v jeho věku se dokáže „hecnout". Když se opravdu nahecuje, tak na něj nikdo nemá. Přeřadí ještě na vyšší rychlost. To je neuvěřitelné!

JAN ŘÁPEK:

Luboš si už x let drží svoji kvalitu. To je neskutečné! Nebýt jeho, nejsme ani v semifinále. Díky němu můžeme jít dál a možná myslet i na titul.