Udržení softballové extraligy žáků a zisk medaile na mistrovství České republiky - to jsou cíle mladých Beavers Chomutov. A že jsou cíle pro Chomutovské tak odlišné? To vyplývá z koncepce nejvyšší žákovské soutěže. Hraje se dlouhodobá soutěž, ze které vzejde sestupující. Pak na závěr sezony bude odehrán finálový turnaj, ze kterého vzejde mistr. Finálový turnaj se hraje za účasti všech extraligových týmů a třech nejlepších týmů druhé ligy. Takže paradoxně i sestupující tým se může stát mistrem republiky.

A Beavers Chomutov? Zatím si vedou více než zdatně. Jako nováček nejvyšší soutěže vedou tabulku, která je ale nesmírně vyrovnaná.

Nejvyšší soutěž má pět účastníků a hraje se formou turnajů u každého z nich. Na první turnaj vyrazili Bobři do Havlíčkova Brodu. Byli natěšení na těžké soupeře a dobrá utkání. A obojí se jim splnilo vrchovatě. Na turnaji dvakrát zvítězili, v součtu ale obsadili až 4. místo. Vítězem turnaje se stal domácí tým, který všechna svá utkání vyhrál o jediný bod a pouze od Chomutovských inkasoval porážku 0:5. Po prvním turnaji to znamenalo pro Beavers 4. místo.

Turnaj v Mostě

Druhý turnaj byl odehrán v sousedním Mostě. Bobři opět dvakrát zvítězili a jednou prohráli. Ale při posledním utkání se spustil přívalový déšť a pořadatel následně prohlásil hřiště za nehratelné. A nedohraný turnaj se do výsledků nepočítá. To hrálo do karet vítězi předchozího turnaje z Havlíčkova Brodu, který čtyřikrát prohrál a nedokázal na své soupeře uhrát ani bod.

Pak ale přišel turnaj pořádaný pražskými Joudrs. Ten Bobříkům vyšel, když po třech utkáních měli jisté finále, ve kterém se utkali s domácími.

A bylo to pořádné drama! Po pěti směnách, na které se v žácích hraje, byl stav vyrovnaný 3:3. Postupně následovala prodloužení až do 10 směny, po které Chomutovští zvítězili 5:4. Bobříci si tak zahráli se stejným soupeřem bez přerušení 18 směn (i se závěrečným utkáním skupiny) a oba týmy zvládly více než 5 hodin hry. Jenom pro přiblížení, finále bylo rozhodnuto v čase, jako kdyby vítězný gól hokejového utkání padl na konci šesté třetiny.

Před prázdninami se uskutečnilo ještě kolo pořádané Chomutovem. To zkopírovalo výsledky pražského turnaje. Finále proti Joudrs skončilo vítězným koncem pro Bobry, tentokrát hned v prvním nastavení.

Před letní pauzou se tak Beavers vyhoupli do čela extraligy s tříbodovým náskokem a můžou si dokonce dovolit na posledním turnaji skončit třetí. Přesto neztratí vedení v tabulce nejvyšší žákovské soutěže.