Boje o softbalový titul Mistr ČR 2014 začínají. Chomutovští Beavers skončili v základní části letošní soutěže na čtvrtém místě a utkají se s celkem Radotínský SK Praha – Radotín o postup do semifinále.

První domácí zápas místo oběda

Čtvrtfinále se hraje na dvě vítězná utkání a tak chomutovští softbalisté nastupují k prvnímu utkání na hřišti soupeře. Odvetný zápas se uskuteční v neděli v Chomutově (ve 12 hodin) a pokud bude stav po dvou utkáních nerozhodný, hned po skončení tohoto utkání by se uskutečnilo třetí, rozhodující utkání (ve 14 hodin).

Radotínský tým je velice zkušeným a ambiciozním soupeřem s řadou velice dobrých pálkařů a s reprezentačním nadhazovačem Jaroslavem Breníkem. Loni potkali Bobři stejný tým na cestě za titulem v semifinále a radotínské porazili po čtyřech utkáních 3 : 1.

Kam dojdou Bobři s mladým týmem?

Vítězové utkání Chomutov – Radotín a Tempo – Ledenice postoupí do čtyřčlenné semifinálové skupiny. Poražení se potom utkají o konečné 5. a 6. místo letošní extraligy.

Právě ve čtvrtfinále dochází "na lámání chleba" a chomutovští budou o postup velice usilovat, protože pohledem do historie Chomutov skoro dvacet let nikdy v semifinálových a ve finálových bojích nechyběl. Svědčí o tom jedenáct mistrovských titulů, šest titulů vicemistra a jen dvakrát byli Beavers na 3. místě – a to všechno bez přerušení od roku 1995. Právě historie je pro chomutovské Bobry zavazující, i když kvůli radikálnímu omlazování chomutovského týmu to bude role náročná.

Čtvrtfinálové boje slibují skvělou podívanou, český softbal patří k evropské špičce. Přijďte se podívat v neděli na hřiště u školy ZŠ Heyrovského.

Autor: Josef Griml