Víkendovými zápasy skončila jarní část softbalové extraligy mužů. Jaká je spokojenost s dosud odehranou základní částí letošní nejvyšší soutěže softbalistů ?

Odehráli jsme 24 utkání a máme v tabulce základní části 40 bodů a jsme na druhém místě. To je dobré postavení týmu pro nadstavbovou část na závěr sezóny. O titul mistra republiky se hraje potom v play-off. Když si toto postavení udržíme, tak potom můžeme hrát rovnou v semifinále, to znamená až v závěrečných bojích.

Kolik utkání vám ještě chybí odehrát ?

V programu ČSA máme hrát po letní přestávce ještě 10. srpna v Praze s Eagles Praha-Krč, 11. srpna s týmem Tempo Praha a 24. srpna s Radotínským SK v Radotíně. No a potom se všechno uvidí. Musíme udělat všechno proto, abychom se na té druhé příčce udrželi.

Jaká je letošní strategie Beavers v extralize ?

Strategie je jasná dobře hrát a zapojovat do základní sestavy mladé hráče. Dávat jim maximum příležitostí v extralize. Někteří naši mladí sbírají také zkušenosti v mužstvu "B" a to je moc dobré. A cíl je jasný bojovat letos o titul mistra republiky. Chomutovští softbalisté na něj mají potenciál.

Uplynulý víkend ale nebyl zrovna moc úspěšný ?

Na každého v průběhu sezóny padne nějaký útlum. Když se nedaří, tak se prostě nedaří. Takový už je softbal, že se někdy kroutí hlavou nad tím, že se nepovedlo to, co se normálně daří. Takový už je sport. Ale na druhou stranu jsme na své soupeře v základní části udělali 151 bodů a o víkendu jsme zaznamenali čtyři homeruny. Já mám největší radost z toho, že se daří mladým hráčům natolik, že se mohou postavit v extralize proti těm, kteří mají letité zkušenosti. Vidím to optimisticky.