V Bohnicích v prvním zápase domácí tým obrátil nepříznivé skóre, v neděli Beavers po sedmi bezbodových směnách dokázali urvat před vlastním publikem vítězství v tie-breaku.

Do sobotního zápasu vstoupili lépe domácí, ale chomutovští dokázali kontrovat. Pražané neuhlídali po skákavém odpalu Lhotáka Petra Pěničku na třetí metě a Bobři vyrovnali. A následně zatopili pořádně obraně domácích i ve třetí směně, zásluhou třech hitů na Aleše Jetmara vytěžili další dva body a strhli vedení na svou stranu. Spectrum zůstávalo dlouho za očekáváním, až dvoubodovým běžeckým homerunem vyrovnali pražští softbalisté na 3:3. Rozhodující moment pak přišel v dohrávce šesté směny. Moravec bodoval odpalem do levého pole, který zadní pole Bobrů nedokázalo dostatečně rychle u plotu zpracovat. O celkovém výsledku 6:3 pak rozhodl kapitán Spectra David Mertl, jenž se štěstím přepálil plot za Jaroslavem Lhotákem.

Po sobotním zápase se finálová série přesunula v neděli do Chomutova. Důležité pro Bobry bylo, aby nepustili třetí rok po sobě pražský tým do vedení 2:0. A povedlo se, i když až v tie-breaku. Tam rozhodl Václav Svoboda, který dlouhým homerunem stáhl sebe a Jana Řápka a vyrovnal stav finále na 1 :1. Zajímavé věci se v neděli děly v šesté směně. Mertl ze Spectra už slavil první bod, poté co Petr Vácha odpálil dlouhý odpal do pravého pole. Míč ale chytil skvělým zákrokem chomutovský Matěj Fridrich a Mertlovi byl poté zahlášen technický „out" pro předčasný výběh. Beavers mohli vzápětí reagovat. Na dva „outy" se jim podařilo obsadit všechny mety, pražská obrana ovšem situaci zvládla.

Třetí finálový zápas se hraje v Chomutově v softbalovém areálu Bobrů v sobotu 12. října od 11:00 hodin. Čtvrté utkání je na programu hned v neděli v Praze, začátek je naplánován na 12. hodinu. Finále se hraje na tři vítězné zápasy, případný pátý duel by se odehrál v Praze 19. října.

Výsledkový servis:

Spectrum Praha - SC 80 Beavers Chomutov 6:3

SC 80 Beavers Chomutov - Spectrum Praha 2:1