Dopoledne si plavkyně TJ Slávie Chomutov zajistila druhým nejlepším výkonem 57.34 na 100 m znak postup do semifinále. Rychleji plavala jen Katinka Hosszú. Česká rekordmanka byla se svým výsledkem spokojená.

„Byla jsem před startem po nepříliš vydařených posledních vystoupeních na velkých akcích nervózní. Jsem spokojená, přece jen je to o půl vteřiny lepší než můj nejlepší letošní čas. Nechci říct, že jsem do toho nešla naplno, ale myslím si, že tam ještě trošku rezervu mám."

Svoje slova potvrdila Simona Baumrtová v semifinále. Svůj boj o postup do finále zvládla skvěle a první semifinálový závod vyhrála, aby nakonec postoupila druhým nejrychlejším časem 57.13.

„Rozjížděla jsem poměrně pomalu, hlídala jsem si Káču Listopadovou (SVK), která je výborná pod vodou. Jsem ráda, že to takhle skončilo. Čas je super, po dvou letech nejlepší. Škoda, že už teď to nebylo pod padesát sedm, ale snad zítra…," okomentovala svůj středeční výkon Simona Baumrtová.

Osm nejlepších evropských plavkyň poplave finále na 100 m znak ve čtvrtek v 17.20 hodin.

Další chomutovský plavec Tomáš Franta si o 99 setin sekundy vylepšil osobní rekord na znakařské dvoustovce. Celkově skončil časem 1:55:77 na dvacátém místě jako nejlepší z českých plavců.