Společně s dalšími plavci chomutovské Slávie se vydala na Velkou cenu Brna, kde vyhrála všechny své závody. Dařilo se i Štěpánce Šilhanové.

Simona Baumrtová se v Brně představila ve třech závodech. Přemožitelku nenašla na 100 a 200 metrů znak, ale ani na 200 metrů polohově, kde dokázala porazit i evropskou plaveckou hvězdu Zsuzsannu Jakabos, která je ověnčena mnohými medailemi z evropských šampionátů. Na polohové dvoustovce časem 2:08,97 navíc jen těsně zaostala za vlastním českým rekordem, který zaplavala před dvěma lety v Plzni.

Na stříbrnou medaili dosáhla Štěpánka Šilhanová, které se to podařilo na trati 100 metrů kraul. Do šestičlenného finále se dostala i na 50 metrů motýlek (pátá) a 200 metrů kraul (šestá). Mezi nejlepších deset závodnic výsledkové listiny se zapsala ještě desátým místem na 50 metrů kraul.

Čtyřikrát na nejlepší desítku dosáhnul také Ondřej Baumrt, který byl šestý na 1500 metrů kraul, devátý na 100 metrů motýlek a 400 metrů kraul a desátý na 200 metrů motýlek.

Osmým místem se v Brně blýsknul i Miroslav Soukup, když na 100 metrů znak poprvé v životě pokořil magickou hranici jedné minuty (59,66).

Nyní Simonu Baumrtovou čekají závěrečné tréninky před mistrovstvím Evropy, kam ji doprovodí také teprve sedmnáctiletý Tomáš Franta. Poprvé v historii tak na vrcholnou plaveckou akci budou chomutovské plavání reprezentovat dva plavci. Oba poplavou všechny tři znakové závody (50, 100 a 200 metrů) a některé štafety.

Napsal Vratislav Dvořák.