„S umístěním jako takovým jsme spokojeni. Na to, že poslední tři roky jsme se v každé sezoně potýkali s problémy, letos jsme se umístili o příčku výš než v předcházejícím ročníku," zhodnotil konečnou sedmou příčku vedoucí týmu Vojtěch Čihař.

Útok opět oslabilo zranění Jarky Čihařové a Michaely Musilové

Chomutov se potýkal během celé sezony s problémy se sestavou, hlavně v útočných řadách často „lepil díry". Na podzim utrpěla těžké zranění nejlepší střelkyně týmu Jaroslava Čihařová a když nastoupila na jaře, hned ve druhém zápase si zlomila prst na „střelecké" pravé ruce. Často chyběla kvůli studijním povinnostem mladá Michaela Musilová nebo pro změnu kvůli pracovním povinnostem Judita Myslíková. Naopak dobře se uvedla Jitka Köhlerová nebo dorostenka Eva Křehotová.

Jaroslava Čihařová odehrála proti Hlinsku poslední zápas kariéry.„Do příští sezony bychom se chtěli v útoku opírat o dvojici Judita Myslíková, Michaela Musilová a doplnit ji jednou dorostenkou. Počítáme s Evou Křehotovou a Kamilou Dudovou, která by se měla zapracovávat do týmu. Opět nám to ale zkomplikovalo zranění, které utrpěla v posledním letošním utkání Michaela Musilová. Ve čtvrtek jde na operaci s vazy v koleni a celý podzim nám bude pravděpodobně chybět," řekl o nekončících problémech Vojtěch Čihař.

Aktivní kariéru ukončila Jaroslava Čihařová a počet zápasů výrazně omezí i Helena Benešová. Zkušená útočnice by mohla v případě nouze vypomoct v některých domácích utkáních.

Obrana je stabilizovaná

Tým prochází přestavbou. Helena Benešová pomůže ještě v domácích zápasech.  Na rozdíl od útoku došlo ke stabilizaci obranných řad. V sezoně vykrystalizovaly dvě obranné trojice Miroslava Lizáková, Ivana Bláhová, Lucie Rybářová a Petra Špicarová, Eva Křehotová a Kristýna Hovorková.

Úlohu jedničky v brance bude nastávající sezonu plnit Marta Šeflerová a krýt záda by jí měla Vanda Zahradníková. „V případě Zahradníkové máme zájem o další spolupráci. Je v nejlepším házenkářském věku a doufám, že s námi bude spolupracovat i příští sezonu," považuje si Vojtěch Čihař kromě Marty Šeflerové i další jistotu v brance Zahradníkovou.

Marta Šeflerová plní pozici brankářské jedničky.

Se sníženou dotací bez béčka žen

Do budoucna se chomutovský oddíl bude spoléhat hlavně na chomutovské odchovankyně, když zkušené házenkářky bude doplňovat vlastními hráčkami z mládežnických kategorií. „Kdyby jsme přistoupili na hostování hráčky ze vzdálenějšího oddílu, muselo by to být pro nás výhodné. A musela by na utkání dojíždět pravidelně," je si vědom vedoucí týmu ekonomické náročnosti i časté fluktuace hráček z jiných měst.

Je to ale současně i odrazem snížené finanční dotace od města. Méně financí přinutilo klub zrušit ženský „B" tým a tak do nové sezony vstupuje oddíl národní házené SK Chomutov NH v ženské části s „A" týmem, dorostem, staršími a mladšími žačkami.

Hlavní foto:  Helena Benešová, Marta Šeflerová, Lucie Rybářová, Michaela Musilová, Vanda Zahradníková, Ivana Bláhová, Kristýna Hovorková (horní řada zleva), Petra Špicarová, Eva Křehotová, Miroslava Lizáková, Jaroslava Čihařová (dolní řada zleva).