"Viktor i já teď máme tituly. Brácho, ale tohle je teprve začátek," mával vítězoslavně bezprostředně po vyhlášení posledního zápasu na Save Boxing Erik Agateljan do svého rohu, kde tradičně nechyběl jeho bratr. Právě Viktor Agateljan získal titul ve střední váze před necelým půl rokem, navíc také na domácí půdě, ve Sportcentru Sluneta.

Mladší ze slavného klanu s arménskými kořeny se musel k pásu probít přes zkušeného Josefa Zahradníka, který v ringu rok nestál. Ústeckému soupeři před zápasem vzkázal, že padne, protože nemá zkušenost s deseti koly, zatímco on už ano. Jenže nestalo se. "Jsem připraven nechat tam duši, klidně i dvacet kol," vrátil Agateljan svému soupeři odpověď po zápase. "Byl jsem rychlejší, aktivnější a hlavně jsem včas kontroval jeho údery," popisoval klíč k úspěchu.

V jeden moment ho ale Zahradník nepříjemně trefil a s domácím borcem mohlo být zle. "Byl to zatím můj nejtěžší zápas mezi profíky. Ta rána mu sedla a přiznám se, že se mi zaklepala kolena. Naštěstí jsem se ale včas chytil a dobře to dopadlo," dodal nový šampion, který ovládl hlavní duel dvacetizápasové karty a vyrovnal tak úspěch svého bratra.