Na těžké trati v Pacově, kde dominovaly rozbité dopady, vysoké břehy a rozbité sjezdy, zajel nejlépe Jakub Terešák. Už pátým kvalifikačním časem upozornil, že bude v závodě velmi rychlý. Povedla se mu hlavně první jízda, ve které se bojovalo tvrdě o třetí místo. Na startu skvěle odhrábl Richard Šikyňa, ale po pár kolech udělal drobnou chybu a propadl se. Tím uvolnil místo právě pro Jakuba Terešáka, který si pak senzační jízdou držel třetí pozici. A pódium za maďarským jezdcem Bence Szvobodou a Francouzem Sulivanem Jaulinem si nakonec i vydobyl!

Ve druhé jízdě ale Kuba odstartoval až z 15. místa a navíc zvolil nevhodné brýle, které se mu zasekly pod nánosy bahna. Na trati ještě zabojoval a s neprůhledným hledím skončil na 10. příčce. Celkově se ale umístil na krásném 5. místě a výrazně si řekl o udělení divoké karty pro závod motokrosového mistrovství světa v Lokti nad Ohří.

Druhý málkovský jezdec ve třídě MX2 Jan Kučera dojel v první rundě na pěkném 12. místě a druhou jízdu pro technickou chybu nedokončil.

Ve třídě MX1 nastoupil po zranění Pavel Schneider, s narůstajícím dobou na trati mu však „tvrdly ruce“ a v premiérovém závodě v této třídě skončil na 27. místě.
Veterán Jiří Šedý zajel slušnou jízdu, sáhl si na body a dokončil na 21. příčce.