Za účasti jezdců Motosportklubu Málkov odstartoval v neděli 2. dubna v Lokti nad Ohří osmidílný seriál mezinárodního mistrovství ČR v motokrosu Buksa/Ados motokros 2017. Velmi náročná trať loketských serpentin odradila od závodění mnoho průměrných jezdců, ale špička nejlepších borců se na západ Čech sjela a předvedla velmi pěkné závody.

Ve třídě MX2 reprezentovali Motosportklub Málkov dva jezdci - Jakub Terešák a Jan Kučera. Obě soutěžní jízdy byly plné pádů, které se naštěstí vyhnuly málkovským jezdcům. Už v trénincích sanity odvezly tři jezdce do nemocnice.

Terešák odstartoval skvěle

V první rundě se Vostříž po nepovedeném startu prokousal velmi rychlým startovním polem na sedmé místo a Honza Kučera, který naopak velmi dobře odstartoval, skončil v nabitém poli na 11. místě. Ve druhé jízdě se povedl husarský kousek Jakubovi Terešákovi, když zaznamenal holeshot, což je první místo v první zatáčce po startu. V průběhu rozjížďky ho však pohltila velmi silná konkurence a dojel na šestém místě, což je na úvod sezony ale dobrý výsledek. Honza Kučera skončil ve druhé jízdě na 14. místě.

Celkově zvítězil Bence Szvoboda (Buksa/Ados KTM Team) před Sulivanem Jaulinem (Buksa/Ados KTM Team) a Martinem Krčem ((SZA Stav Racing Team). Jakub Terešák skončil celkově na sedmém místě, Jan Kučera obsadil čtrnáctou pozici.

Zleva málkovští motokrosaři Pavel Schneider, Jan Kučera, Jakub Terešák, jezdec čtyřkolek Jaroslav Faktor a římskokatolický farář Alois Heger.
Nová hezká tradice? Farář požehnal motokrosařům kvůli zdraví a ochraně

Dalším motokrosovým podnikem pro jezdce Motosportklubu Málkov bude již následující víkend německý seriál ADAC, který se jede na rychlé pískové trati v Drehně