Šanci měl ve třídě do 85 ccm3 i málkovský jezdec Jakub Terešák. Kuba si to až do posledního kola rozdával s finským a dánským jezdcem, kterým šlo taky o umístění na „bedně". V napínavých soubojích si mladí jezdci několikrát mezi sebou prohodili vedoucí pozici. Jezdec Motosportklubu Málkov Jakub Terešák skončil nakonec v posledním závodě ,,až na 3. místě", ale celkově v seriálu vybojoval nádhernou druhou příčku.

A ta se mezi jezdci cení, vždyť ADAC je jezdecky velmi dobře obsazený šampionát. Setkávají se v něm opravdu nejlepší jezdci Evropy a není ničím neobvyklým, když se v jedné kubatuře sejde na devadesát jezdců. Ti v sobotních kvalifikacích bojují o postavení na startu, kde je místo pouze pro nejlepších 40 jezdců.

Celkové výsledky třídy do 85 ccm3:

1.Glen Maier ( DEN)

2. Jakub Terešák (CZE)

3. Kim Sevaste( FIN)

Další český jezdec Filip Neugebauer skončil na celkovém desátém místě a Petr Smítka ve třídě MASTERS na celkovém 12.místě.

Hned o tomto víkendu končí i seriál mezinárodního mistrovství České republiky juniorů, který se pojede v Horním Újezdu. Jakub Terešák bude muset bojovat o vedoucí pozici, o kterou přišel neúčastí v minulých závodech v Mohelnici, protože se kryl se závodem ADAC v Jaueru. V Mohelnici ho bodově přeskočil slovenský jezdec Kohút.

Újezdem ale vše nekončí, protože z něho se celý motokrosový cirkus přesouvá do Třemošnice, kde se pojede také poslední závod seriálu CAMS, takže „krosáky" čeká ještě perný víkend.