Mezi desetiletými zářila především dvojice děvčat Veronika Chalupová a Karolína Hanáčková. Chalupová svým bronzovým výkonem na 50 metrů znak navíc překonala osm let starý rekord Štěpánky Šilhanové. K tomu přidala ještě deváté místo za 100 metrů znak.
Těsně za stupni vítězů doplavávala Karolína Hanáčková. Čtvrtá byla na 50 metrů kraul, pátá na 50 metrů motýlek a osmá dohmátla na 100 metrů kraul. Na elitní desítku dosáhla také Kateřina Sklenářová na 100 metrů prsa. Společně s Terezou Jaklovou si doplavaly pro stříbrné medaile ve štafetě na 4x50 metrů polohově.

Holky, holky

„Holky plavaly pěkně. Verča teď na podzim začala pravidelně trénovat a hned z toho byla medaile. Karolína také předvedla skvělé výsledky a obě se výrazně zasloužily o stříbro ve štafetě. Katka Sklenářová plave dobře prsa, ale ještě by se potřebovala zlepšit v ostatních stylech. Jsou to však ještě malé děti a tak mohou při troše snahy ještě vše dohnat," pochválila své svěřenkyně Markéta Šilhanová.

Kluci, kluci

U jedenáctiletých plavců hrála prim trojice Jan Valenta, Tomáš Moravec a Maxim Dvořák. Valenta zaznamenal vůbec nejlepší umístění jedenáctiletých plavců TJ Slávie Chomutov, když na 100 metrů znak skončil šestý. Na 200 metrů polohově byl sedmý a na 200 metrů znak devátý. Nejvíce umístění v desítce si vyplaval Tomáš Moravec, který byl sedmý na 100 metrů prsa, devátý na 200 metrů kraul a dvakrát desátý na 50 a 100 metrů znak. Maxim Dvořák doplaval devátý na 800 metrů kraul. S výkony chlapců byli spokojeni i trenéři. „Kluci podali také velmi slušné výkony, každé umístění v Top 10 je skvělé a oni jich společně posbírali dost, navíc pomohli štafetám ke čtvrtým místům, trochu škoda, že to v ani jednom případě taky necinklo jako u holek," řekla Markéta Šilhanová.

Nemoc

Trenérku však hodně mrzelo, že do Plzně nemohla odcestovat Zuzana Svobodová, která se během podzimu stala lídrem týmu. „Pokud by bývala mohla startovat, tak tu mohla dosáhnout pěkných výsledků. Bohužel těsně před odjezdem onemocněla a tak s námi odjet nemohla," posteskla si Šilhanová. Kromě zmíněných plavců si účast mezi elitou mladšího žactva vyplavali také desetiletí Vojtěch Bristrovič, Adam Fencl, Julie Hrbková, Kateřina Kosková, Josef Rabas, Klára Sajlerová, Adam Vaněk a Eliška Veselá. Z jedenáctiletých potom Tereza Jaklová, Jiří Pavuk a Michal Werschall.