Páteční vytrvalý déšť v Praze pořádně zamíchal perfektně připraveným programem na závěr Evropského superpoháru v softbalu mužů ESF a nadělal starosti kolegiu rozhodčích a pořadatelů.

Nejlepší softbalové týmy Evropy z České republiky, Holandska, Dánska, Francie, Anglie, Chorvatska, Belgie, Německa, Slovenska déšť na celý pátek zastavil a hrát se začalo až v pátek v podvečer a večer pod světly, když déšť ustal a pořadatelé uvedli všechna hřiště do regulérních podmínek. Aby mohl ESCM 2012 opravdu skončit v sobotu 1. září podle programu, bylo rozhodnuto omezit časem nebo pěti směnami všechna dosud neodehraná páteční utkání.

Toto zkrácení hracího času postihlo i zápas chomutovských Beavers a slovenského týmu Indians Pezinok. Poslední utkání turnaje evropského superpoháru se chomutovským Beavers nevydařilo podle představ a i když nastupovali s ambicemi mírného favorita, tak nakonec prohráli 3 : 6 a slovenští softbalisté v konečném pořadí obsadili jedno místo těsně před chomutovskými juniory.

Do 1. směny nastupovali první do útoku Indiáni, kterým se podařilo hned dvakrát bodovat. V dohrávce 1. směny ale Beavers stav otočili a stáhli v útoku 3 body. Stav 3 : 2 pro chomutovské Beaverrs se neměnil až do 4. směny, kdy Indians dvakrát zabodovali a v páté směně po chybě chomutovské obrany přidali další dva body. V dohrávce 5. směny se už chomutovským pálkařům nedařilo a tak po pěti směnách oznamovala světelná tabule vítězství INDIANS PEZINOK 6 : 3 a mladíci Beavers nebyli s výsledkem vůbec spokojeni. Vždyť v přátelském utkání, které uskutečnili v průběhu turnaje nad slovenským týmem zvítězili bez problémů 10 : 4 a přehráli svého soupeře ve všech herních činnostech.

Evropský superpohár v softbalu mužů 2012 skončil. Páteční večer a sobotní program přinesl celou řadu překvapujících výsledků, které nakonec pořádně zamíchaly konečným pořadím. Chomutovští BEAVERS odjížděli do Prahy hlavně s cílem získat zkušenosti a kontaktovat se s vrcholným evropským softbalem, s nejlepšími mužstvy Evropy.

S cílem získat vavříny z 1. ročníku ESCM 2012 se turnaje účastnily další tři české extraligové týmy pořádající EAGLES Praha Krč skončili na celkovém 8. místě, Mistr ČR 2011 Spectrum Praha obsadili až 6. místo a třetí tým loňské extraligy Hippos Havlíčkův Brod se umístil na 11. místě. Chomutovští junioři SC 80 Beavers obsadili 13. místo hned za Indians Pezinok a za nimi skončily oba týmy z Francie Cavigal a Passac, tabulku konečných výsledků uzavírají chorvatští Medvenica na 16. místě.

Svoje prvenství z loňského Poháru mistrů evropských zemí 2011 obhájil dánský mistr Hurricanes Horsholm a překvapením turnaje je italský tým Lupi Roma, který skončil na 2. místě. Na 3. a 4. místě se umístily týmy z Nizozemska Spikes a Storks a na 5. místě potom dánský vicemistr Bulls.

Již v sobotu večer se na hřišti Beavers o turnaji hodně diskutovalo, protože junioři ještě rychle přejeli z Prahy na oslavu svého spoluhráče Václava Svobody, který v sobotu, krátce po poledni vstoupil do stavu manželského a tak se na hřišti konaly oslavy. Příští víkend již mnozí z juniorů nastoupí do sestavy "A" týmu Beavers a budou hrát ve čtyřech následujících extraligových duelech.

V sobotu zajíždí Beavers do Prahy Libuše k dvojutkání s týmem TEMPO Praha a v neděli pak ve dvou utkáních budou bojovat s týmem RADOTÍNSKÝ SK. Těmito utkáními skončí program základní části nejvyšší české softbalové soutěže extraligy. 15. září 2012 potom začínají závěrečné boje začíná play off, což je vrchol softbalové sezóny 2012.