Na Mistrovství České republiky a dorostu v Plzni, které probíhali během MS v Istanbulu, zazářil sedmnáctiletý Ondřej Baumrt , který přivezl tři bronzové medaile. Výborný motýlkář Baumrt potvrdil svoje kvality na stovce i dvojnásobné trati. Na stovce vyhrál finále „B", což znamenalo třetí místo. Na trati 200 metrů motýlek pak Ondřej Baumrt postoupil mezi českou motýlkářskou elitu do finále „A", kde dohmátl jako sedmý, ale zároveň jako čtvrtý nejlepší starší dorostenec.

Druhý bronz získal nadějný plavec na osmistovce a nakonec ještě našel zbytky sil i na dlouhé polohovce, kde opět postoupil do „A" finále, doplaval jako sedmý absolutně a třetí nejlepší starší dorostenec. Těsně pod stupni vítězů skončil Baumrt na patnáctistovce a pátý byl na 200 m polohový závod. Svými výkony potvrdil postavení mezi nejlepšími staršími dorostenci.

Velmi dobře se v Plzni prezentovali i mladíci Tomáš Franta a Štěpánka Šilhanová. Oba mají ještě jenom 14 let, ale Tomáš Franta postoupil do velkého finále na trati 200 m znak a v průběhu mistrovství nejen převzal pomyslný štafetový kolík od loučícího se Květoslava Svobody, ale překonal i tři české rekordy čtrnáctiletých.

Štěpánka Šilhanová si vyplavala v Plzni dvě dospělá finále, na 50 znak dohmátla pátá a na 50 motýlek jen o stupínek níže. Obě finále absolvovala ve výtečných osobních rekordech, stejně tak dvě nejkratší kraulové distance.(r)