Zavřením Městských lázní a otevřením nového sportoviště Aquasvět se změnily podmínky nejenom pro veřejnost, ale i pro členy plaveckého oddílu TJ Slávie Chomutov. Největší změnou pro oddíl je přechod z padesátimetrového bazénu do pětadvacítky.Trenér dětí Miroslav Volf vidí na změně pozitiva i negativa: „Logicky je pětadvacítka menší. Dřív jsme plavali v pěti drahách, teď využíváme všech osm drah. A to jsme u některých družstev tréninky museli rozdělit, aby se tam děti vešly. Výhodou je, že na všechny děti v pětadvacítce líp vidíme, můžeme opravovat jejich chyby a zlepšovat styl. To v padesátce nám po startu tzv. uplavala."

Velké závody se ale plavou všechny v padesátimetrových bazénech, a to pro členy oddílu Slávie určitý handicap bude. Vždyť členy oddílu jsou kromě seniorské reprezentantky České republiky Simony Baumrtové další juniorští reprezentanti Ondřej Baumrt a Tomáš Franta i juniorská reprezentantka Štěpánka Šilhanová. A to se oddíl ještě musel rozloučit pro jeho chování s dalším juniorským reprezentantem Filipem Škorvadou. Předseda oddílu Radek Šilhan vidí následující řešení: „Tady jsou tak kvalitní trenéři, že jsme to schopní eliminovat. Vykompenzujeme to soustředěními v padesátimetrových bazénech, přibližně dvakrát ročně. Bude to stát ale čas a peníze. S časem si poradíme a snad i s penězi, protože jak jsem mluvil s našimi partnery a s vedením města, nastalou situaci chápou a jsou ochotni nám s tím pomoct."

V padesátimetrovém bazénu je samozřejmě víc samotného plavání, naopak v pětadvacetimetrovém mají možnost plavci líp natrénovat obrátky. Jak se to projeví do budoucnosti, zatím neví ani M. Volf: „ Když jsme jezdili doteď na závody, naši plavci byli lepší v samotném plavání, ale na obrátkách jsme byli o něco slabší. Je velký rozdíl trénovat na pětadvacítce nebo v padesátce. Jak se to projeví v budoucnosti, to uvidíme".

Plavecký oddíl TJ Slávie Chomutov s výjimkou Simony Baumrtové funguje na amatérské bázi a proto i tréninky má až v odpoledních hodinách. Plavecký bazén je tedy mezi 16.00 a 18.00 hodinou pro veřejnost uzavřen. Radek Šilhan k tomu uvádí: „Bohužel je to nutnost, protože jak se bazén zmenšil, pojme samozřejmě méně plavců a aby jsme se vešli, potřebujeme bazén uzavřít s tím, že nějaký přesah je ještě před a po tréninku. To už nám ale stačí dvě, tři dráhy. Nechtěli jsme se dostat do situace, že budeme muset říct třiceti dětem, aby v oddíle skončila, protože se tam nevejdou. Je to stejná situace jako se zimním stadionem, tam jsou taky určeny hodiny pro veřejnost. Nikoho nechceme vyhazovat, to jsme udělali jen jednou, ale z jiných důvodů."

Stěhování bylo nakonec urychleno technickou závadou v Městských lázních, která nedovolovala využívat bazén. Místo plánovaného týdne se plavecký oddíl stěhoval přes víkend. V nových prostorech tak členové oddílu plavali již od desátého října.