Jablíčkům obhajoba nevyšla

Devatenáctého ročníku Memoriálu Jaroslava Svobody ve futsalu se v Městské sportovní hale v Chomutově zúčastnilo dvanáct týmů. Pohár ředitele Generali Pojišťovny přijel obhajovat tým Jablíčka Chomutov. Jeho cesta za pohárem však skončila ve čtvrtfinále, kde Jablíčka vyřadil vítěz celého turnaje tým LoKo Chomutov.
„Dostali jsme se do těžké skupiny a tak jsme si říkali, že když z ní dokážeme postoupit, bude to úspěch, nakonec je z toho první místo,“ okomentoval bezprostředně po finále vítězství v turnaji kapitán LoKo Chomutov Michal Salák.

Spokojení rodiče

Celému turnaji přihlíželi také rodiče Jaroslava Svobody. „Viděli jsme řadu pěkných zápasů. osobně mě překvapil tým FC Viet Chomutov, který se dostal až do finále. Já osobně jsem fandil ABC Chomutov, kde hrál také Patrik Gedeon,“ prozradil po předávání cen otec zesnulého hráče Jaroslav Svoboda.

Čtvrtfinále

FC Viet Chomutov – Atletico Most 3 : 2 (1:1), branky: Tran Huy Ana 2, L. Nutil – M. Koudelka, D. Dolejš.
Esap Chomutov – Auto Macák 2 : 0 (1:0), branky: P. Sanko, J. Chmelan.
LoKo Chomutov – Jablíčka Chomutov 2 : 1 (1:0), branky: M. Belej, M. Salák.
ABC Chomutov – FC Baník Chomutov 4 : 3 (2:3), branky: R. Vytrhlík, R. Ambróz, M. Boček – P. Nový 2, L. Vrba, J. Vrba.

Semifinále

FC Viet Chomutov – Esap Chomutov 0 : 0 (0:0), na penalty 3:2.
LoKo Chomutov FC Baník Chomutov 2 : 1 (1:1). Branky: M. Belej, J. Valta – P. Nový.

O třetím místě rozhodl penaltový rozstřel. V tom byl úspěšnější FC Baník Chomutov.

Finále, nejlepší hráči, hodnocení

Finále bylo po poločase 1:1, ale pak šlo do vedení o dvě branky LoKo Chomutov a FC Viet dokázal ze závěrečného tlaku už jen snížit na konečných 3:2.
FC Viet Chomutov – LoKo Chomutov 2 : 3 (1:1), Branky: Le Huy Hiep, Tran Huy Ana – M. Salák 2, M. Belej.
Nejlepším střelcem turnaje se stal Petr Nový z FC Baníku Chomutov, který vstřelil pět branek. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Daniel Plzák z FC Viet Chomutov a nejlepším hráčem Michal Belej z LoKo Chomutov.
„Myslím, že turnaj se jak organizačně, tak herně vydařil. Letos byl po herní stránce hodně kvalitní. Věřím, že tomu tak bude i příští rok,“ spokojeně konstatoval za pořadatele předseda CHLMF Jiří Kupec.