ROZHOVOR S CYKLOKROSAŘKOU MARTINOU MIKULÁŠKOVOU

Jaké jsou vaše letošní cíle?
Pravidelně dojíždět ve světovém poháru v první desítce a na světovém šampionátu být do desítky. Doufám, že potvrdím příslušnost ke světové špičce.

Měla jste náročnou přípravu na sezonu?
Celkově jsem spokojená, najezdila jsem toho na silnici dost. Zúčastnila jsem se i mistrovství Evropy na silnici, pak jsem měla chvilku volno a pak se do toho opět vrhla. Myslím, že to bylo dobré, mám pocit, že letošní příprava byla nejlepší za posledních pár let.

V minulosti jste přes léto mívala problémy se zdravím. Právě v přípravném období, co letos?
Letos se mi nemoci vyhýbaly a tak v sezoně bude z čeho brát. Snad jen jednou jsem brala antibiotika, jinak zdraví drželo.

Loni jste dojela třikrát ve světovém poháru v první desítce, jak to vidíte letos?
Být pravidelně v první desítce. Ráda bych i letos potvrdila, že patřím do světové špičky. Věřím, že na to mám, a když se zadaří, chtěla bych se podívat i do první pětky. Snad to vyjde (usmívá se).

Národní pohár odstartuje osmadvacátého září ve Slaném. V říjnu se pojede v Lounech. Tuto soutěž jste mnohokrát vyhrála, pojedete opět na vítězství?
Doufám, že ano. Ve Slaném bych chtěla dobře vstoupit do sezony, ráda tam jezdím, vybojovala jsem tam dříve mistrovský titul. A věřím, že potěším i domácí fanoušky v Lounech a že je za přízeň odměním výhrou.

Národní šampionát se jede v lednu v Kolíně. V minulé sezoně jste nestačila jen na Katku Nash. S jakým umístěním by jste byla spokojená?
Bude to hodně vyrovnané. Uvidíme, kdo pojede. Určitě Pavla Havlíková, kterou bych opět ráda porazila, může jet ale i Katka Nash. Určitě chci vyhrát. Mistrovský dres je hodně lákavý, chci ho zpět.

Světový šampionát se pak jede v belgickém Zolderu. Jak vám tato trať sedí?
V poslední sezoně jsem v Zolderu dojela ve světovém poháru desátá. Ta trať mi sedí, je tam hodně technických pasáží. Mám ji ráda.

Na posledním mistrovství světa vám po startu spadl řetěz a propadla jste se na poslední místo. Skvělou stíhací jízdou jste nakonec vybojovala šestnáctou příčku. S čím budete spokojená v Zolderu?
Chtěla bych opět zaútočit na desítku, mám na to.