Před rokem příjemně překvapily, jako jediné dokázaly vzdorovat mistryním basketbalistkám Hradce Králové. A právě děvčata z Hradce Králové jsou prvními soupeřkami Chomutovských.

ČEKÁ JE TĚŽKÁ SKUPINA. HRÁT SE DÁ ALE S KAŽDÝM

„O postupu nebo nepostupu do finálové čtyřky se pravděpodobně rozhodně hned v našem prvním zápase. Hrajeme s Hradcem, pak nás čeká Ostrava, která je přibližně na naší úrovni a na závěr v pátek Sparta. Ta je největším favoritem naší skupiny a bude patřit mezi adepty na titul," předpověděl jeden z trenérů Petr Drobný.

Skupina jako bič! Obhájkyně titulu Hradec a největší adept na jeho zisk Sparta. Levhartice jsou navíc oslabeny o dvě hráčky, Aničku Merhautovou, které tento týden po výronu sundají sádru a Báru Jünglingovou, která má problémy se zády, tedy dvě hráčky základní rotace. A to Anička Merhautová byla na loňském národním mistrovství vyhlášena nejužitečnější hráčkou celého finálového turnaje!

V SEZONĚ HODNĚ ZRANĚNÝCH, ZÁVĚR BYL VÝBORNÝ

Se zraněními se Levhartice potýkaly celou sezonu. Začátek měly dobrý, pak přišla zranění a menší problémy. Ale extraligovou nadstavbu, která se hraje po skončení základní části a rozhoduje o účastnících finálového turnaje, zvládly bravurně.

„Měli jsme dobrý začátek sezony, pak jsme válčili s marodkou. Když už jsme se dali dohromady, opět nám někdo vypadl," popsal krátce těžkosti během sezony Petr Drobný.

Po problémech v sezoně vstupovaly Levhartice do extraligové části až jako dvanáctý tým. Tam už ukázaly svojí sílu a dovednosti, když skončily na šestém místě a postoupily mezi osmičku nejlepších.

„Uvidíme po utkání s Hradcem, ale reálně to vidím na páté, šesté místo. I to je úspěch," předpověděl před začátkem mistrovství trenér týmu.

JIŽ DNES PRVNÍ ZÁPASY VE SKUPINĚ

Levhartice svoji pouť za obhajobou stříbra začínají již ve čtvrtek v hale Sparty Praha. Dopoledne se utkají s Hradcem Králové (10.30 hod.), v podvečer s Basketem Ostrava (17.30 hod.). V pátek hrají ve 14.30 hodin se Spartou Praha, v sobotu a v neděli jsou na programu boje ve skupinách o 1.-4. a 5.-8. místo.

Tak děvčata, bojujte a perte se i za zraněné! Jste přece Levhartice!

LEVHARTICE U15

Hráčky: Anna Merhautová, Klára Beloušková, Jana Hlavová, Daniela Hartmanová, Nikola Zdenková, Jana Drobná, Hanka Gottwaldová, Anna Chromá, Dominika Csunderlíková, Barbora Jünglingová, Tereza Baženovová, Michaela Endrštová, Natálie Horsáková, Monika Sykorová, Karolína Pikalová.

Trenéři: Tomáš Eisner, Petr Drobný.