Loňský bronzový medailista patří k nejzkušenějším týmům v Mattoni NBL. Hráči jako Zuzák, Machač, Jelínek mají za sebou řadu odehraných sezon v nejvyšší soutěži. Field měl již v minulé sezoně lví podíl na kolínském bronzu a nový Američan Bolds se letos ihned zařadil mezi vyhlášené střelce.

I když oproti loňské sezoně Kolín částečně obměnil kádr, jeho výsledky v aktuálním ročníku jsou vynikající šest vítězství a jenom dvě prohry, s Prostějovem a s rozjetou Ostravou. Kolín dokázal vyhrát i na horké půdě v Děčíně.

Za Levharty do utkání nenastoupí Zdeněk Hanzlík, kterého zranění již ve druhé čtvrtině výrazně ovlivnilo průběh posledního zápasu ve Svitavách. Pavel Staněk stále laboruje se zraněným kolenem a o jeho startu se rozhodne až těsně před utkáním a ohrožena je i účast Martina Jakeše, který má problémy s nártem.

Nedělní zápas okomentoval trenér Tomáš Eisner: „Náš tým nemá co ztratit, můžeme jen získat. Chceme se prezentovat vyváženou hrou, jak dobrou ofenzívou, tak i úspěšnou týmovou obranou.