„Věřím, že jednou to musí přijít a že nejsme tak špatný tým, abychom nedokázali využít domácí prostředí," řekl Tomáš Eisner před odvetným utkáním předkola play-off Mattoni NBL. Levharti totiž v letošní sezoně soupeře ze Slovenska ještě neporazili. Hráli s nimi pětkrát a všechna utkání prohráli. Ale až na poslední duel v Levicích byla všechna vzájemná utkání obou soupeřů hodně vyrovnaná.

A jaký má Eisner recept na Levice? „Oproti prvnímu utkání musíme zlepšit disciplínu, v zápase v Levicích jsme měli příliš mnoho ztrát.Dokázali jsme si, že máme v zápasech s nimi úseky, kdy je dokážeme přehrávat. Chceme to zkusit kolektivní hrou a rychlým přechodem do útoku."

Levharti nastoupí ve stejné sestavě jako v sobotu v Levicích, tedy bez Glovera a s Pavlem Staňkem, který má zraněné koleno, jen na místě asistenta trenéra.

Konec nadstavbové skupiny A-2 zastihl Levice ve skvělé formě a vítězná šňůra Astrumu čítá již 7 vítězství. A v těchto utkáních zvítězili levičtí v průměru o 17,6 bodů. Nic neponechali náhodě ani před odvetným utkáním v Chomutově. Levice přicestovali do Chomutova již v úterý večer, aby hráči nebyli unaveni dlouhou, takřka 600 kilometrovou cestou. Dokonce si ve středu dopoledne půjdou lehce zatrénovat do chomutovské haly.

Pozvánkou pro fanoušky Levhartů můžou být i slova vedoucího týmu Levic Ladislava Garaje: „Chomutov spraví určite na domácej palubovke všetko čo bude v jeho silách pre víťazstvo, my by sme však taktiež radi rozhodli už v stredu o postupe a tak nás čaká veľmi zaujímavý zápas."

Boj o zachování naděje pro chomutovské Levharty začíná v Městské sportovní hale v Chomutově ve středu v obvyklých 18:00 hodin.