Cizinecká legie tahá mužstvo Astrumu Levice do vyšších pater tabulky. Po neuspokojivých výsledcích management Levic začal silně posilovat, a to jak na pozici trenéra tak i v hráčském kádru.

Jako první přišel v listopadu americký křídelník Brandon Fields, absolvent Univerzity Nevada, který má za sebou roční působení v Maroku a taky rok v Evropě. V posledním vítězném utkáním Levic s Prostějovem zaznamenal dvacet pět bodů, z toho bylo pět úspěšných trojkových pokusů.

Novým trenérem Levic je od prosince Oleg Meleščenko, který má za sebou skvělou hráčskou kariéru a trenérské působení v několika ruských velkoklubech. Jako asistent jednoho z nejlepších trenérů v Evropě Sergia Scariolu působil v ruském Chimiku Moskva, kde společně v roku 2009 postoupili s týmem do finále Eurocupu.

Na zkoušce je v Astrumu americký pivot Brian Addison, který v loňské sezoně hrál v nejvyšší portugalské soutěži v týmu Sampaense, kde byl s 18,3 bodu na zápas třetím nejlepším střelcem soutěže.

Levharti po výborných domácích vystoupeních, které je vyhouplo do první poloviny tabulky, v úterý zklamali na půdě severočeského rivala v Děčíně. Tam bylo rozhodnuto po pár minutách utkání. Není divu, že si naštvaný kouč Tomáš Eisner nebral žádné servítky: „První poločas z naší strany hraničil s trapností. Ve venkovních zápasech se to opakuje už poněkolikáté. Nevím, čím to je, ale náš výkon venku je bojácný a ustrašený jak na obranné, tak na útočné polovině. Oproti domácím zápasům venku hrajeme špatně a sám si neumím odpovědět, proč." Levharti za prvních sedm minut spáchali sedm ztrát a skóre po patnácti minutách mělo děsivý rozměr 37-12 pro Děčín.

V domácím prostředí Levharti podávají ale daleko lepší výkony a to čeká od týmu i Tomáš Eisner: „V domácím prostředí se dokážeme vybičovat k výborným výkonům, hrajeme rovnocennou partii se všemi soupeři. Týmu Levic se musíme vyrovnat v jejich dynamické síle, v základu mají čtyři hráče černé pleti."

Dnes v Městské sportovní hale v Chomutově čeká Levharty těžký boj s posíleným soupeřem ze slovenských Levic, ale jejich výkony na domácí palubovce jsou příslibem i pro tento zápas. Nenechte si ho ujít, začíná se v 18:00 hodin.