Když si boxerku Lucii Sedláčkovou vzal pod svá křídla její snoubenec a také boxer Štěpán Horváth, kdekdo se obával, že to nebude dělat dobrotu. Že jim láska zničí kariéry a možná rozbije i vztah.

Zamilovaný boxerský pár však všem dokázal, že tohle spojení může fungovat.

Horváth jako trenér dovedl svou partnerku k profesionálnímu titulu Silver World Championship. Tomu se říká zadostiučinění!

Prvním z vrcholů večera Boxing Live obstarala v zápase číslo sedm před domácím publikem domácí těžká váha Tomáš Šálek, jenž porazil o 22let staršího a 126 kilogramů vážícího Laszlo Totha z Maďarska.
FOTO: Šálek neměl slitování, jízdu završily skvělé Sedláčková a Bytyqi!

„Po těch změnách, které jsem udělala, to bylo náročné. Ale mám skvělý tým, snoubenec je můj trenér, takže jsem měla obrovskou psychickou podporu. Jsem šťastná,“ zářila Sedláčková po životním triumfu.

„Musím Lucku pochválit jako svoji svěřenkyni. Tady je vidět, že když se s borcem opravdu pracuje, tak není co řešit,“ měl jasno Horváth.

Oba si uvědomovali, do jakého rizika jdou. Kdyby Sedláčková titul nevybojovala, mohlo by to znamenat konec kariéry. Byli pod tlakem, jestli společně obstojí. „Tlak je slabé slovo,“ přiznal Horváth. On pochybnosti neměl. Byl přesvědčený, že jeho láska v ringu uspěje. „Lucka je silná osobnost.“

Do životní bitvy o profesionální titul WBC Silver World Championship se jako první pustila Děčínská mlátička Lucie Sedláčková. Ta díky mohutně podpoře fanoušků desetikolový boj s nebezpečnou Irmou Balijagičovou Adlerovou z Bosny a Hercegoviny po skvělém tZdroj: Deník / Pech Karel

Týdny intenzivní přípravy na klíčovou bitvu dokonale prověřily jejich vztah, jak po osobní, tak sportovní stránce. „Nic není úplně lehké. Bylo to i o tom, že za ten měsíc a půl jsme náš vztah přehodnotili – on byl můj trenér a já jeho svěřenec. Tak doufám, že teď se to přehodí zpátky a zase budeme normální snoubenci,“ smála se třiadvacetiletá Mlátička z Děčína.

„Bylo to hrozný. Jestli se to nevrátí zpátky, tak bude rozchod! Dělám si samozřejmě srandu,“ vtipkoval Horváth. Pak ale zvážněl. „Nebylo to jednoduché. Poprvé v životě jsem byl v takovéhle pozici, a taky jsem jenom člověk. Vyzkoušel jsem si jinou etapu a musím říct, že je to zajímavé.“ Říká se, že je horší někoho vést než mít zodpovědnost sám za sebe. „Nejhorší je, že nevíte, co dřív, jestli být partner, trenér nebo kamarád. Většinou jsem to nechával na Lucce,“ prozradil čtyřiatřicetiletý rodák z Chomutova, sám profesionální mistr Evropy.

Do životní bitvy o profesionální titul WBC Silver World Championship se jako první pustila Děčínská mlátička Lucie Sedláčková. Ta díky mohutně podpoře fanoušků desetikolový boj s nebezpečnou Irmou Balijagičovou Adlerovou z Bosny a Hercegoviny po skvělém tZdroj: Deník / Pech KarelHorváth během titulového zápasu Sedláčkové proti Bosňance Adlerové koučoval klidným hlasem, za každý povedený úder či útočnou kombinaci chválil. „Jde o to, že když vidím, že to plní, tak hlava je na tom výborně, a kdybych na ni tlačil, mohl bych ji znervóznit. Tak jsem jí akorát dával sílu, že to dělá dobře,“ popisoval. „Hodně jsem ho vnímala. Ale ne vždycky mi vyšlo to, co řekl,“ culila se Sedláčková. Předtím ji z rohu povzbuzoval Lukáš Konečný, který je hodně hlasitý, energický a impulzivní. „Po pravdě, styl Štěpána mi vyhovuje víc.“

Že jim to spolu klape, bylo poznat před posledním desátým kolem, kdy Horváth Sedláčkovou rozesmál. „Řekl jsem jí, že tenhle večer je její, že je to poslední kolo a pak už jdeme domů, nebo tak něco,“ smál se Horváth. Hvězdný pár jako z Hollywoodu věří, že dokráčí až k světovému titulu. „Je to nádherný sen. Tenhle pás je vstupenka k tomu, abych se mohla snažit o mistra světa. Vůbec nevím, kdy na to dojde, to je na manažerovi. Viděla jsem, že je rád, tak jsem taky ráda,“ uzavřela Sedláčková.


Pohled experta
„Jsem skeptický ke spojení snoubenec a svěřenkyně. Prověří to čas, ale z mého pohledu je to kravina. Jak pro vztah, tak pro trénink je to špatně. Jestli mám pravdu nebo ne, to ukáže čas. Dneska jsem pravdu neměl…“
Lukáš Konečný, někdejší světový šampion a bývalý kouč Sedláčkové