Chomutovská znakařka na padesátce posunula rekord závodu jak v rozplavbách, tak ve finále. Vítězný čas 28,44 navíc znamenal 861 bodů, což byl nejlepší bodový výkon ostravského mítinku. Své soupeřky za sebou Kubová nechala o více jak 80 bodů. Druhá skončila maďarská závodnice Anna Sztankovicsová a třetí českolipská veteránka Petra Weber, obě díky svým časům na prsové padesátce.

„Časy v Ostravě mne příjemně překvapily. V sobotu jsme do Ostravy přejížděli z Plzně po týdenním náročném soustředění, o to víc si cením výsledných časů, které nejsou o tolik horší než časy z Eindhovenu,“ srovnávala Simona Kubová, která na dubnovém mítinku v Holandsku splnila limity pro červencové mistrovství světa v Koreji i letní olympiádu v Tokiu v roce 2020.

Chomutovské softbalistky.
Softbalistky z Beavers Chomutov začaly sezónu se stříbrnou medailí

Příští zastávkou Českého poháru budou Pardubice. Velká cena se poplave jako společný nominační závod pro mistrovství světa. „I když už mám splněné limity, do Pardubic pojedu také. Pokusím se tam zaplavat A limit na znakové dvoustovce, ke kterému mi chybělo pár setin,“ uvedla na svazovém webu pětinásobná česká plavkyně roku a evropská medailistka Kubová.