Mezi chlapci chyběli na turnaji první dva hráči ústeckého žebříčku Polanský a Seibert z Ústí nad Labem. Mezi dívkami pak chyběly rovněž dvě nejlepší hráčky, Špačková z Litoměřic a Schneiderová z Děčína. Jirkovští stolní tenisté využili nepřítomnosti nejlepších závodníků a soutěž si zcela podmanili.

Ve dvouhrách nejdříve získali dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili, ve čtyřhrách pak přidali další zlatou, stříbrnou a dvě bronzové medaile.

Soutěž jednotlivců vyhrál Vojta Průša z KST Jirkov, který ve finále porazil Martina Sloupa z Krupky, když předtím porazil ve dramatickém zápase dalšího favorita soutěže Petra Březovského z Litoměřic. Vojta tak i mezi dorostenci potvrdil svou stoupající výkonnost, se kterou se prosazuje i v krajských soutěžích mužů.

Mezi dorostenkami byla nejlepší Veronika Pazderníková, která sice do finálového pavouka postoupila až ze třetího místa, ale ve finálovém pavouku nenašla přemožitelku. Ve finále Veronika porazila oddílovou spoluhráčku Elišku Demjanovou. Veronika tak po roce, kdy se herně trápila, poslala svým soupeřkám jasnou zprávu: „Děvčata jsem opět zpět, je třeba se mnou počítat."

Výborné výkony svých oddílových kolegů umocnila Eliška Demjanová, která si porážku s Veronikou, vynahradila ve čtyřhrách, kde s hráčkou Leníkovou z Litoměřic získaly zlaté medaile.

Přes neúčast nejlepších krajských hráčů a hráček, kteří jezdí spíše po republikových turnajích, jsou výsledky žateckého turnaje pro jirkovských hráče historickým úspěchem a velkým příslibem do budoucna.

Na mládeži je již vidět výborná práce trenéra Josefa Čermáka, který mladým nadějím v KST Jirkov vylepšuje čistotu stylu, předává jim svůj um a zkušenosti. Po právu se právě Josef Čermák stal vítězem ankety Chomutovský sportovec roku 2013 v kategorii Masters.

Co stojí za úspěchy jirkovských stolních tenistů, objasnil předseda klubu KST Jirkov ing. Jan Traspe: „Je to o poctivém přístupu k tréninku, o možnostech nastupovat v mistrovských utkáních a samozřejmě o talentu. Máme z úspěchu našich mladých hráčů velkou radost. Každý trenér i funkcionář ví, že takový úspěch člověka doslova nabíjí do další práce."

Doufejme, že své starší vzory brzy napodobí i další malé jirkovské hvězdičky Viktorie Dvořáčková, Anička Tomčíková, bratři Ondra a Martin Vopatovi, Jakub Škapa a další talentované jirkovské děti, které si našli cestu do jirkovského oddílu.