Půjde o střet týmu z odlišných skupin dlouhodobé části soutěže. Levharti Chomutov hráli skupinu A (západ), Vysočina Jihlava se stala vítězem skupiny B (východ). Nejedná se tedy o žádného lehkého soupeře. Pro Levharty je ale už postup do této části soutěže bonusem v závěru sezony: „Původně to nebylo pro nás prioritou, je to odměna pro hráče za celou sezonu. Současně pro mladší hráče, kteří hrají ještě za U 15, to bude příprava na Mistrovství České republiky v Pardubicích, kde budou hrát za týden. Ale je dobře, že pro nás sezóna neskončila zápasy play off s Českými Budějovicemi, které jsme vyřadili a pokračujeme dál proti favoritovi z Jihlavy," je si vědom síly soupeře trenér kadetů Tomáš Eisner.

V zápasech dlouhodobé části i v prvním kole play off s Českými Budějovicemi zdobila Levharty kvalitní defenzivní činnost. O obranu se chtějí opírat i v utkáních proti Jihlavě. „Chceme hrát rychlý basketbal, vycházet z výborné defenzivy, abychom dosahovali lehké koše. V této kategorii se kluci ještě těžko prosazují proti postavené obraně," staví taktiku pro nastávající zápasy trenér týmu.

Série play off Levharti Chomutov - Vysočina Jihlava se hraje na tři vítězné zápasy, první dvě utkání se hrají 26. a 27. dubna v Jihlavě, pak se boje přesunou do Chomutova. Třetí zápas se hraje v úterý 29. dubna od 19:00 hodin v Městské sportovní hale v Chomutově, případný čtvrtý zápas by se hrál o den později, ve středu 30. dubna taky od 19:00 hodin.