V jarní části dokázali mladí Bobři na turnajích třikrát vyhrát, jednou obsadili druhou příčku a s přehledem si zajistili prvenství v západní divizi 2. ligy kadetů. Současně se díky těmto výsledkům kvalifikovali na podzimní mezidivizní turnaj v bojích o 1. až 6. místo v lize, který se bude konat na konci září v Chomutově.

Zde se utkají tři nejlepší týmy z obou divizí, východ a západ. Vítěz tohoto turnaje postoupí do nejvyšší soutěže, extraligy a tři nejlepší týmy si vybojují účast na finálovém turnaji mistrovství České republiky.

Zleva Kateřina Kindermannová, Eliška Peterková, Štěpánka Boučková, Alexie Moravčíková a ležící Terezka Kursteinová.
Softballistkám Beavers se splnil americký sen

Chomutovský tým kadetů je z větší části tvořen žáky, kteří v příští sezóně už oficiálně budou spadat do kadetské kategorie. Účast na mezidivizním turnaji o postup do extraligy je pro ně hlavně cesta k získání zkušeností, které jistě zúročí příští sezónu. Už postup do tohoto turnaje je pro ně úspěchem. Rozhodně svými výsledky ze základní části ukázali, že mají soupeřům co nabídnout.

Přehled turnajů kadetů Beavers Chomutov:

1. kolo 2. LKi západ Chomutov, duben:

Úvodního turnaje se zúčastnily pouze 3 týmy, hrálo se systémem každý s každým dvoukolově. Finále pak čekalo na domácí tým z Chomutova a Pasos Pardubice. Obě družstva předvedla vyrovnanou hru a o výsledku 7:4 se rozhodlo až v prodloužení, kdy se z vítězství radovali domácí.

Ilustrační foto
Softballový tým Beavers hledá nové talentované hráčky


2. kolo 2.LKi západ Pardubice, květen:

V Pardubicích se sešly 4 týmy. Po sobotních zápasech v základní části Chomutov vedl tabulku. V neděli si pak postup do finále vybojovaly domácí Pardubice a Beavers. Boj o medaile, stejně jako v předešlém kole se opakoval, navíc i se stejným výsledkem 7:4.

3. kolo 2.LKi západ Hradec Králové, červen:

Do Hradce Králové přijelo 5 účastníků. Poprvé se zúčastnilo mužstvo Přírodních věd (PV) Praha a postaralo se o zdramatizování turnaje. V základní hrací části získaly stejně bodů hned tři celky Pardubice, Chomutov a PV Praha. Do finále nakonec postoupili hráči Beavers a PV Praha díky lepšímu skóre ze vzájemných zápasů těchto tří celků. O postupu Chomutova na úkor Pardubic rozhodl až poslední vzájemný zápas základní části, ve kterém dokázali Bobři otočit nepříznivý stav utkání v dohrávce poslední směny. Ze stavu 2:4 na vítězných 5:4. Ve finále si pak došel pro vítězství (9:7) při letošní první turnajové účasti tým PV Praha.

4. kolo 2.LKi západ Chomutov, konec června:

Organizování 4. kola se ujal opět Chomutov a turnaje se zúčastnilo stejných pět týmů jako na předchozím turnaji v Hradci. Tým PV Praha přijel do Chomutova ale v jiné sestavě a nedokázal tak zopakovat svoji hru z předchozího turnaje. Protože ani Pardubice nedokázaly zastavit rozjeté hráče Beavers, zvítězili chomutovští bez jediného zaváhání na celém turnaji.