Mistrovství světa v kickboxu a čtveřice úspěšných reprezentantů oddílu SK Kosagym Kadaň. V italském přímořském letovisku Massa di Carrara získali na MS v kickboxu kadaňští bojovníci dvě zlata, pět druhým míst a jeden bronz.

Vše začal úspěšným bojem Lukáš Buňat, který ve své kategorii Pointfighting -42kg postupně vyřadil reprezentanty Anglie, Polska i Rumunska a zajistil si jako první český reprezentant účast ve finále. Tentýž večer byl poté hlavním trenérem české reprezentace Petrem Kotíkem vyhlášen za hrdinu dne.

Ve finále už ale mladší žák Lukáš  Buňat na svého soupeře nestačil a domů si přivezl stříbrnou medaili.

Utkání Chomutova (v bílém) proti Pardubicím
Kadetky Levhartic si připsaly první vítězství

V dalším průběhu mistrovství zasáhli do bojů v rámci reprezentace České republiky i další kadaňští závodníci a postupně si zajistili finále - Ladislav Eisenhammer v Pointfightingu (-69 kg a +69 kg) i Lightcontactu (-69 kg) a Tomáš  Nešuta v Lightcontactu (+94 kg), Kicklightu (+94 kg) a UFR Tatami (+90 kg). A ti už svoji snahu přetavili ve zlaté medaile.

Ladislav Eisenhammer v Pointfightingu (+69 kg) porazil italského reprezentanta a Tomáš Nešuta poté v UFR Tatami (+90 kg) nedal šanci dánskému reprezentantovi. A tak tady jsou opět po roce mistři světa pro oddíl SK Kosagym Kadaň – Tomáš Nešuta a Ladislav Eisenhammer.

Jirkované přišli na setkání, aby pomohli sourozenecké dvojici
Jirkované si „adoptovali“ Aničku a Matyáše, sourozence v nouzi

V dalších finále oba borci bohužel prohráli. Tomáš Nešuta v Kicklightu nestačil na Ukrajince a v Lightcontactu na Angličana. Ladislav Eisenhammer prohrál v Lightcontactu s Irem a poté hodně sporně v Pointfightingu (-69 kg) s Rumunem. Právě finále s rumunským závodníkem bylo hodně kontroverzní. Závodník Kadaně soupeře “knockdownoval” během své obrany a musel být přivolán lékař. Následovala dlouhá porada rozhodčích a následně, bez jakéhokoliv varování, diskvalifikace kadaňského  závodníka za přílišnou tvrdost. Škoda, že jeden z rozhodčích byl také Rumun.

Naopak se v Itálii nedařilo zkušenému Michaelu Fejsákovi, který se tentokrát po přechodu do kategorie juniorů musel spokojit se třetím místem v kategorii UFR Tatami (-69 kg). V Pointfightingu a Lightcontactu bohužel skončil již v eliminacích.