Tři borci oddílu juda TJ VTŽ Chomutov David a Jan Vopatové a Jan Kittler se představili v zahraničí v seriálech evropských pohárů.

Nejlépe se dařilo Davidu Vopatovi, který ve španělské La Coruně startoval ve váze do 60 kg. Po dvou vydařených zápasech se nadějný český junior probojoval do čtvrtfinále, kde narazil na turnajovou jedničku z Belgie. Bohužel dobře rozjetý zápas ztratil v samotném závěru a místo postupu do semifinále musel do „oprav“. Tam dokázal porazit domácího závodníka, ale přes reprezentanta Itálie už nepřešel. David tak bral velmi pěkné sedmé místo, které ho posunulo v juniorském světovém žebříčku na 75. pozici.

Jan Kittler v hmotnostní kategorii do 90 kg na stejném turnaji v osmifinále nestačil na silného Rusa a musel také do opravných zápasů. Tam na něj čekal další nepříjemný soupeř, tentokrát z Německa, který Honzu po vyrovnaném boji nakonec z turnaje vyřadil.

Nejmladší z trojice Jan Vopat odcestoval na Evropský pohár dorostenců do Polska. Bohužel se mu vůbec nedařilo a ve své váze do 50 kg se s turnajem rozloučil hned po prvním zápase s reprezentantem Nizozemí.