Začátek utkání nebyl v podání chomutovských hráček příliš povedený. Prohrávaly 1 : 4 a trenér Jan Malý byl nucen vybrat si oddechový čas. Od té doby se utkání začalo obracet ve prospěch domácích házenkářek. Ve 27. minutě se poprvé dostaly do vedení 8 : 7 a poločasový stav 9 : 9 sliboval, že v druhé půli strhnou domácí vítězství na svou stranu.

A průběh druhého poločasu tomu i nasvědčoval. Házenkářky SK Chomutov NH se dostaly do vedení 12 : 10 a měly další příležitosti na navýšení skóre. „První gólová střela se nám ale nepovedla a ve druhé šanci jsme trefili tyč hostující branky. Nedokázaly jsme přidat další branku, která by definitivně zlomila utkání v náš prospěch," popsal rozhodující okamžiky utkání vedoucí družstva Vojtěch Čihař.

Podobně si vedly domácí hráčky i při vedení 13 : 11, když měly další příležitosti na navýšení skóre. Bohužel, jejich šance zůstaly nevyužity a tak zápas dospěl až do dramatického závěru. „Poslední tři minuty jsme odehrály netakticky, dvacet sekund před koncem jsme dostaly branku na 16 : 17. Naštěstí tři sekundy před závěrem se nám povedlo aspoň vyrovnat," popsal poslední minuty utkání Vojtěch Čihař.

Po zisku jednoho bodu jsou národní házenkářky Chomutova s 15 body na sedmém místě 1. ligy žen. V příštím kole hrají na hřišti devátého týmu TJ Šroubárna Žatec, který má o sedm bodů méně.

SK Chomutov NH - Sokol Blovice 17 : 17

SK Chomutov NH: Zavadilová (Šeflerová) - Lizáková, Bláhová, Češková, Mrákotová, připraveny Špicarová, Hladíková - Čihařová 4, Benešová 12, Myslíková 1, Musilová, Černá, Chromá.